Bývalý zaměstnanec supermarketu prozradil, co roky toužil sdělit zákazníkům

31. března 2019·Zábava·Barbora Pisingerová

Ilustrační foto.

Všichni ví, že práce v supermarketech není vždycky úplně snadná. Z toho, co nám tito lidé přináší, ale těží dennodenně většina z nás. Bývalý zaměstnanec společnosti Tesco se proto rozhodl zveřejnit několik věcí, které v průběhu let toužil sdělit zákazníkům. Podle člověka, který se rozhodl zůstat v anonymitě, by jeho práci o hodně zjednodušily. 

Otevírání

Přes to, že má obchod otevřít již za tři minuty, nemohou zaměstnanci otevřít dříve jen proto, že zákazníci již postávají přede dveřmi.

Občanské průkazy

Zná to asi každý, kdo je musí kontrolovat. Občas ji od někoho vyžádá a zjistí, že zákazníkovi je ve skutečnosti třicet. Místo nevrlého oddechování, kyselých obličejů a kousavých poznámek však můžete klidně být prostě polichoceni. Žádný zaměstnanec to nedělá pro zábavu ani proto, aby vás naštval.

Fleecové mikiny

Typické teplé mikiny mají prý řadu výhod, a to zejména v zimních měsících. Jsou prý příjemné, pohodlné a dobře zahřejí.

Sleva

Jakmile zaměstnanec začne zlevňovat nějaké zboží, okamžitě se k němu nahrnou zákazníci. A je úplně jedno, jestli ho zlevnil byť jen o korunu.

Obědy

Obědy zaměstnanců nejsou zdarma a nemusí se nutně jednat o produkty z nabídky Tesca.

Požadavky na slevu

Zkouší to kdekdo. Přinese zaměstnanci otevřený obal a dožaduje se slevy. I když je jasné, že produktu patrně nic není, zaměstnanec slevu obvykle udělí. Není nic horšího, než hádat se s nepříjemným zákazníkem.

Peníze za tašku

Symbolický poplatek několika korun v závislosti na tom, jak velkou tašku chcete, není výmysl zaměstnanců Tesca. Slabou igelitovou tašku tam pořídíte za 2 koruny a tu silnou za 9. Zdarma vám ji prostě dát nemohou.

Rutina zákazníků

Podle některých zákazníků by si člověk mohl řídit hodinky. Pokud chodíte nakupovat pravidelně ve stejný čas, buďte si jistí, že vás personál již zaznamenal a zřejmě vás od pohledu dobře zná.

Samoobslužné pokladny

Zaměstnanci je pravděpodobně nesnáší ještě více, než vy. Netrpělivé mávání zbožím přes scannerem vám trápení nijak neurychlí. Pokladní navíc moc dobře ví, že potřebujete její pomoc i bez pokřikování a nadávání. Nad hlavou vám svítí červené světýlko.

Zábava - další články

Doporučujeme