Češi preferují hlavně oddechové seriály: Nejoblíbenější jsou Ulice a Slunečná

13. ledna 2021·Zábava·Lenka Skrzeczkova

Nejoblíbenějšími seriály jsou Ulice a Slunečna (Foto: Facebook Ulice/archív TV Prima)

Výzkum agentury Nielsen Admosphere ukázal, že u Čechů se těší velké oblibě seriály Ulice a Slunečná. Také vyšlo, že seriály z české tvorby nepohrdne 84 % občanů. Nejoblíbenějšími herci jsou například Ivan Trojan a Eva Burešová. Informoval o tom server Mediář.

Loňská novinka televize Prima, Slunečná a 15 let vysílaná Ulice na TV Nova jsou u českých diváků nejoblíbenější. Ze současných je následuje Ordinace v růžové zahradě 2, která na konci jara obrazovky opustí. Z těch starších pak lidé vyzdvihovali retro seriál Vyprávěj,Četnické humoresky nebo třeba zábavný sitcom Comeback.

Průzkum agentura provedla na populaci s přístupem na internet a starší 15 let. Což je podle Mediáře zhruba 80 % celé populace České republiky. Častěji se ale na seriály koukají ženy než muži.

Velké oblibě se těší kriminálky, které se řadí k nejkvalitnějším pořadům z tuzemské tvorby. Naopak za nekvalitní lidé považují příběhy z nemocničního prostředí a české sci-fi. Na první tři příčky v kategorii neoblíbenější herec nebo herečka se dostali Ivan Trojan, Eva Burešová a Martin Dejdar.

 

Zábava - další články

Doporučujeme