Dámský klub: Jak moc prožíváte vysvědčení svých dětí?

26. června 2015·Zábava·Luboš Procházka

Jste nad věcí nebo řešíte každou dvojku? Dáváte za vysvědčení dárky nebo jdete na zmrzlinu? O tom, jak to vypadá u vás doma po vysvědčení se budeme bavit v dnešním Dámském klubu.

Rodič pohodář

Takový rodič se lejstrem se špatnými výsledky nenechá rozhodit. Jistě bude dítě motivovat k lepším výsledkům, ale podstatu vidí v tom, co si dítě ze školy odneslo a co mu zůstalo v hlavě, ne v tom, jaké známky nasbíralo.

Každá známka se může v dalším roce změnit k lepšímu i k horšímu, proto není nutné dělat ukvapené závěry o tom, že dítě je či není talentované na to či ono. Pokud nezvládá zeměpis, můžete si o prázdninách hrát s mapou, pokud je to psaní, piště spolu prázdninový deník. Škola hrou funguje, a zvlášť o prázdninách ji děti uvítají víc než drsné doučování.   

U dveří s rákoskou

To je model, který v dobách minulých nebyl ničím ojedinělým. Dnes už se fyzické tresty nenosí a psychologové doporučují děti nestresovat tím, že nepřinesli očekávané výsledky. Jsou před nimi dva měsíce, kdy se můžou věnovat tomu, v čem jsou nejslabší.

Když jim pomůžete, půjde jim to jistě lépe. I když vaše dítě nedoneslo ideální známky, proberte to spolu, zkuste z potomka dostat proč se v tom či onom zhoršil, a i tak spolu zajděte alespoň na zmrzlinu. Za celý rok v lavici si to tak jako tak zaslouží. 

A jak prožívají vysvědčení moderátorky Dámského klubu?

Markéta: Neumím si představit, že by to dcera ututlala, takže zuřím, pokud je to zapotřebí, už v květnu. Červen je na zuření příliš krásný měsíc.

Jsme zvědaví i na vaše názory a zážitky. Podělte se s námi o ně už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1.

Zábava - další články

Doporučujeme