Dívka pobouřila internet! Bezmasou stravou trápí svého mazlíčka

12. března 2018·Zábava·Barbora Pisingerová

Zdroj: Bored Panda

Lidi po celém světě štve tahle dívka! Striktní veganka cpe stejnou stravu i své domácí lišce. Zvíře se však v přírodě stravuje převážně jako masožravec. Mladé dívce na kritice nezáleží a snímky vyhublého zvířete se nadále chlubí na sociálních sítích.

Dívka jménem Sonia Sae si domů jako mazlíčka pořídila fenka berberského, nejmenší druh lišky na světě. Zvířátku dala jméno Jumanji a jeho fotkami se velmi ráda chlubí na nejrůznějších sociálních sítích. Tyto snímky však pobouřily velkou spoustu lidí – liška je na nich vyhublá na kost a patrné jsou i další zdravotní problémy.

Na jedné fotce je například jasně vidět, že zvíře má odřený nos, další zachycuje vyrážku na velkém oušku a na dalších snímcích je vidět, že liška nadměrně ztrácí srst, což jeho panička svádí na neurčitou alergii. Pravá příčina je však dost možná jinde.

Dívka je totiž nadšená veganská aktivistka a nepřijímá proto žádnou stravu živočišného původu. To by nebyl takový problém, jelikož člověk je od přírody všežravec. Jenomže mladá žena krmí stejným způsobem i svou lišku! A tady už si vážně zahrává.

Strava divokého fenka se z 90 % skládá z masa a hmyzu a z 10 % z kořínků, které vyhrabe. Pro fenky je důležitý zejména vysoký příjem proteinů. Žena ale svému mazlíčkovi žádnou živočišnou stravu nedává. Krmí ho převážně kočičími granulemi, které ale neobsahují látky, které malá liška potřebuje.

Podle mnohých se jedná o týrání zvířat. Několik lidí se ženu dokonce pokusilo nahlásit patřičným úřadům, bohužel ale bez výsledku. Sonia Sae si z kritiky nic nedělá. Myslí si, že jí lidé prostě závidí její luxusní životní styl a módního mazlíčka a žádný problém na svém chování nevidí.

“Sonio Sae, nemůžeš zvíře nutit, aby bylo vegan!!! Tohle jsi udělala svému mazlíčkovi a očividně to nebylo to nejzdravější rozhodnutí. Prakticky zabíjíš svého mazlíčka!!! -_-” 

 

Zábava - další články

Doporučujeme