FILM: Hledá se mladý herecký objev pro nový díl “Básníků”

2. června 2015·Zábava·Luboš Procházka

Režisér Dušan Klein ve Zlíně hledá herce, který bude v šestém dílu populární filmové ságy o básnících představovat syna hlavního protagonisty Štěpána Šafránka. Film nazvaný Jak básníci čekají na zázrak půjde do kin zřejmě v příštím roce.

“Poslední díl Básníků (z roku 2003) končí narozením malého Štěpána. Dnes by mu mělo být tak dvanáct, třináct let. Je chytrý po tátovi, umí zpívat po mamince, která ale už nežije. Zůstávají tatínek s klukem a musejí se vzájemně o sebe starat,” nastínil režisér všech dílů o Básnících Dušan Klein.

Do filmu hledá kluka, který je milý, sympatický, a zároveň ne odpudivý tím, ´jak je strašně chytrý´. “Hlavní podmínka je schopnost improvizace, schopnost upřímnosti, prostě talent. Pokud bych toho kluka nenašel, tak nebudu točit. Je to skutečně veliká role a zkazit si film tím, že se člověk netrefí, to bych nechtěl,” řekl režisér. 

Konkurz proto pořádá v dějišti Mezinárodního festivalu filmů dětí a mládeže ve Zlíně. Nejlepší uchazeče si pozve na další kolo konkurzu do Prahy, kde se uskuteční také konkurz na hlavní ženskou představitelku, partnerku Štěpána Šafránka staršího. Film by měl básnickou sérii uzavřít. “Už se bojím říct nikdy další, protože jsem to vždycky porušil. Ale dali jsme tomu podtitul Konec legendy,” naznačil režisér.

První díl úspěšné série nazvaný Jak svět přichází o básníky přišel do kin v roce 1982. Na něj navázaly snímky Jak básníci přicházejí o iluze (1984), Jak básníkům chutná život (1987), Konec básníků v Čechách (1993) a konečně Jak básníci neztrácejí naději (2003).

Zábava - další články

Doporučujeme