Pár adoptoval 15kilového kocoura! Postupně se snaží, aby shodil

3. prosince 2019·Zábava·Barbora Pisingerová

Zdroj: Bored Panda

Američané Mike Wilson a Megan Hanneman už měli doma dvě kočky, když navštívili místní útulek a uviděli tam kocoura Bronsona. Zaměstnanci o něm věděli jen to, že jeho páníček zemřel, a domyslili si, že šlo zřejmě o staršího člověka. Bronson totiž vážil neuvěřitelných 15 kg, takže nebylo těžké si představit domácnost se spoustou jídla a nedostatkem pohybu. Mike a Megan se rozhodli to změnit a přinesli si Bronsona domů.

Pár původem z Michiganu se živí tím, že vytváří speciální nábytek pro domácí kočky, díky kterému umožňuje i doma žijícím mazlíčkům dostatek přirozeného pohybu. Připadalo jim proto jako skvělý nápad adoptovat obrovského Bronsona a společně se pokusit navrátit mu jeho zdraví. Třebaže byly krásnému kocourkovi pouhé 3 roky, jeho fyzička na tom kvůli nadváze nebyla nejlépe.

Mike a Megan si stanovili jasné cíle. Spolu s veterináři se rozhodli, že ideální by bylo, kdyby Bronson shodil zhruba půl kila za měsíc. Pokud by totiž zhubl moc rychle, mohlo by dojít k fatálnímu poškození ledvin. Nastolili mu proto dietu se speciální stravou a postupně začínali přidávat jednoduchý pohyb.

Nejprve si s ním každý den hráli 20 minut takovým způsobem, u kterého mohl Bronson ležet na zádech a hýbat převážně jen končetinami. Nosili ho také ze schodů dolů, aby do svého pelíšku musel vyšplhat do patra. Přemisťovali jeho misku s jídlem, aby se během dne trochu prošel. Dokonce si pořídili speciální podložku pro obézní kočky, která jim umožňuje najíst se jen za předpokladu nějakého pohybu. Jednotlivé granule totiž kočka musí packami lovit.

View this post on Instagram

Bronson’s first try at this food puzzle board was a little rocky. His paws are pretty big, so I feel like it would be difficult for him to use. . He said that puzzles were for kids and asked us to tell the manufacturer to make the next version completely flat as to make it easier to eat your food on. ? . . #weightloss #weightwatchers #weightlossjourney #weightlossmotivation #weightlosstransformation #catagram #foodpuzzle #catdiet #cats_of_world #catloversclub

A post shared by I Am Bronson Cat (@iambronsoncat) on

Bronson žije v novém domově už necelé dva měsíce a podle plánu také shodil něco pod jeden kilogram. Oba páníčci jsou plní naděje a věří, že mohutný kočičák jednou bude se svými dvěma kamarády prolézat jejich speciální nábytek a bude zase jako rybička. Skvělá zpráva je, že mu chuť do života rozhodně nechybí!

Zábava - další články

Doporučujeme