GALERIE: Tato FOTKA odstartovala velké změny! Řada lidí vyrazila pomoci planetě

23. března 2019·Zábava·Barbora Pisingerová

Zdroj: Brightside.me

Občas stačí jen málo a začnou se dít velké věci. Vyprávět by o tom mohl jeden muž, který se jako mnoho dalších rozhodl uklidit odpad v přírodě. Nafotil při tom ale snímky před a po úklidu a přidal zcela nový hashtag #trashtag. A najednou jeho příklad následovaly desetitisíce dalších.

Moc internetu a sociálních sítí je skutečně značná, stačí jen vědět, jak je použít. A to přesně muž, který ze sbírání odpadků udělal trendy záležitost, věděl. Ke snímkům své dobře odvedené práce přidal označení #trashtag, které je složeninou anglického slova trash, tedy odpad, a hashtag, tedy štítek usnadňující vyhledávání na sociálních sítích.

A světě div se, příspěvek zapůsobil. Desetitisíce lidí následovaly mužům příklad, vyrazily do svého okolí a sdíleli snímky před a po úklidu, samozřejmě s novým hashtagem. Za každým z nich přitom zůstal kus odvedené práce a prostředí mnohem hezčí, než na počátku výzvy.

View this post on Instagram

On Saturday, 23.03., it’s “De Landelijke Opschoondag” – the collective clean-up day in the beginning of spring! Communities, neighbourhoods, schools, etc. come together to participate in a clean environment. If you are interested in being part of it, check out supportervanschoon.nl and find out where in your neighbourhood an clean-up initiative takes place. Get some inspiration from the #trashtag challenge and send us a before-and-after picture to share it with all! ?✌️? #greenoffice #cleanup #environment #community #spring

A post shared by Green Office Velp (@greenoffice.velp) on

 

Do trendu se zapojili jednotlivci, organizované skupiny, páry či rodiny s dětmi. Snímky, které dokazují, jak jim to šlo, si můžete prohlédnout v inspirativní galerii.

Zábava - další články

Doporučujeme