Herec Václav Neužil si prošel těžkou zkouškou osobnosti, jak obstál se ukáže

26. května 2021·Zábava·Iva Pavlousková

Václav Neužil, foto Mall.tv

Herec Václav Neužil (41) se netají tím, že trpělivost není zrovna jeho silnou stránkou. Během pandemie měl ale dost času na svém nedostatku zapracovat. Velkou zkouškou pro něho byly uplynulé měsíce, které trávil se svým malým synem Vincentem. Otcovství na plný úvazek zocelilo jeho nervy natolik, že uvědomělým kliďasem dokáže být nejen v rodinném kruhu, ale i před kamerou. Důkazem je nový seriál Třídní schůzka. V něm hraje tatínka, manžela a zetě, jehož hlavním povahovým rysem je právě rozvážnost. Aspoň do chvíle, než pohár jeho trpělivosti jednou přeteče a začnou se dít věci.

Václav Neužil je otcem teprve tři roky a jeho syn Vincent si zatím užívá převážně přítomnosti rodičů. Jaké to bude, až začne chodit do školy, si populární herec vyzkoušel v novém hvězdně obsazeném seriálu Třídní schůzka. V něm si zahrál tatínka žákyně 3. třídy, Marušky. V přípravě na roli Neužilovi pomohl i lockdown, během kterého byl se svým synem prakticky nepřetržitě. „Za poslední rok, kdy jsem byl o hodně víc doma, jsem se toho dost naučil, protože mám malého synka. Myslím si, že to, že jsme spolu mohli takhle hodně být, zpětně ocením já i on. I když ne vždycky to zvládám. Někdy je to nápor na nervy, ale díky té pandemii můžu být otec na plný úvazek,“ vypráví Neužil.

V seriálu Třídní schůzka, který od 31. května uvede internetová televize Mall.tv, ztvárňuje postavu Michala Koláře, která na rozdíl od herce samotného vyniká nekonečnou trpělivostí. Tu opakovaně prokazuje nejen při výchově seriálové dcery Marušky a zájmu o její domácí výuku, ale také při péči o svou tchyni. S klidem řeší stařenčiny výpadky paměti a hlavu neztrácí ani během nekonečných online třídních schůzek, kterých se musí jako rodič v době zavřených škol účastnit. Ani trpělivost seriálového hrdiny ale není nekonečná. Jednoho dne mu nervy rupnou a schyluje se k tragédii.

Já sám trpělivostí nevládnu. Je to teď moje téma, které si řeším. Trpělivost někde mám, ale ne vždycky ji umím používat. Jsem celkem nedočkavý a netrpělivý, ale věřím, že časem se zlepším i v této oblasti. Postava, kterou v seriálu hraju, je na tom v tomhle ohledu do určité chvíle lépe. Sám bych situace, které se dějí Kolářovi řešil jinak,“ přiznává herec, který nechce prozrazovat jak, aby diváky nepřipravil o vtipné momenty a překvapivý konec desetidílného příběhu. V tom se objeví po boku Kristýny Badinkové Novákové. Spolu nimi si v Třídní schůzce zahrají Roman Zach, Erika Stárková, Jana Plodková, Anna Čtvrtníčková, Marek Daniel, Tomáš Jeřábek nebo Andrej Polák. Desetidílný komediální seriál režiséra Marka Najbrta začne vysílat internetová televize Mall.tv od 31. května. Frekvence 1 je mediálním partnerem seriálu. 

Zábava - další články

Doporučujeme