»Židlová výzva« je hitem internetu: Ženy ji zvládnou levou zadní, mužům ale činí potíže

2. prosince 2019·Zábava·Barbora Pisingerová

Foto reprofoto TikTok

V minulosti jsme byli svědky už celé řady nejrůznějších výzev, do kterých se pouštěli lidé z celého světa a svou úspěšnost pak sdíleli na internetu. Hádáte správně, opět tu máme nový hit. Tentokrát je to však ještě vtipnější - tzv. "židlovou výzvu" totiž ženy zvládnou bez větších potíží, muži ji ale nejsou schopni dokončit!

V dnešní době není příliš moderní tvrdit, že určitá skupina obyvatel něco zvládne, zatímco jiná ne. Pořádně třaskavé prohlášení je to například v případě pohlaví. Nová výzva, která se šíří internetem, ale ukazuje, že to tak někdy skutečně je.

Jak na to

Celý proces je vlastně velmi jednoduchý. Stoupněte si čelem ke zdi, dejte špičky svých nohou až k ní a poté se vzdalte na vzdálenost dvou délek vlastní nohy jako na videu. (Udělejte zkrátka dva kroky zpět – ale takovým způsobem, kdy špičku nohy umístíte přesně za patu nohy předchozí.) Předkloňte se a zapřete se hlavou o stěnu. Pak zdvihněte židli nebo stoličku tak, aby se sedátkem dotýkala vaší hrudi – a narovnejte se.

Zatímco ženy a dívky se narovnávají zcela bez problémů, muži najednou začnou ztrácet stabilitu a nejsou schopní se správně pohnout. Když se pokoušejí napřímit, většina z nich se najednou zarazí a nedokáže pokračovat. Když se ale na úkol dostatečně soustředí a snaží, nakonec to zvládnou také.

Čím to je?

Těžiště většiny žen dívek je totiž mnohem níže, než těžiště mužů a chlapců. Ženy jej mají blíže k bokům. Když se proto s židlí snaží narovnat žena, její těžiště je obvykle nad jejíma nohama – muži ale mají své těžiště nad židlí, a proto je pro ně zdánlivě jednoduchý úkol velmi náročný. Zkusíte to taky?

Mrkněte se na další páry:

Zábava - další články

Doporučujeme