Jak by vypadaly Disney princezny podle původního příběhu? To bychom koukali

26. listopadu 2021·Zábava·Dominika Číčelová

Walt Disney nám dal jednotný pohled na princezny a pohádkové postavy a my ho za to milujeme. Všechny jsou krásné a mají nádherné princeznovské šaty, po kterých jsme jako malé holčičky toužily. Kdyby se však držel původního příběhu, vypadaly by princezny a jejich šaty zcela jinak. Web Pre ženy nám ukázal, jak moc by byl jejich vzhled jiný.

Pocahontas

Původně se jmenovala Matoaka, což znamená “Květ mezi dvěma proudy”. V originálním příběhu bylo Pocahontas 10 – 12 let, ne 20 jako při vyprávění Waltem Disneyem. Na krku nosila jelení kůži s korálky a vlasy měla svázané do dvou copánků.

Princezna Jasmína

Princezna Jasmína se v původním příběhu jmenovala Badroulbadour, ale údajně byla přejmenovaná kvůli tomu, aby se jméno hodilo víc k její povaze. Její oděv byl volný a prostý a uzpůsobený horkému počasí.

Sněhurka

Sněhurka žila v Německu v 16. století v období protestanské reformace. Ženy v té době nosily tmavé barvy a šaty až ke krku. Často také měly sepnuté vlasy a nosily pokrývku hlavy.

Locika

Příběh Lociky se také odehrál v první polovině 16. století v Německu. V té době ženy nosily velmi dámské oděvy a podle německého malíře byly šaty známé pod názvem Cranachs.

Aurora

Příběh princezny Aurory z Šípkové Růženky se odehrává ve Francii ve 14. století. V té době nosily šlechtičny šaty na míru s přiléhavými rukávy. Většinou se zapínaly vepředu a říkalo se jim Cotehardie.

Elsa

Elsa žila v polovině 18. století, a to ženy nosily krásné viktoriánské róby se siluetami plesových šatů. Právě začaly nosit korzety a vyšívání na šatech nebylo úplně běžné.

Ariel

Skutečnou mořskou pannu jsme zatím neměly to potěšení vidět na vlastní oči, ovšem, kdybychom se zaměřili na to, co měla Ariel na sobě v lidské podobě, lehce by se od Disneyho vyobrazení lišila. V 17. století, ve kterém se děj odehrává, ženy nosily šaty s odhalenými rameny.

Bella

U Belly z Krásky a Zvíře se Walt Disney nejvíce držel originální předlohy. Stále to však nebylo úplně dokonalé. Jelikož se příběh odehrává v 18. století ve Francii, měly být Belly šaty modernější a měly být více nazdobenější všelijakými krajkami, mašlemi a stuhami.

 

 

Zábava - další články

Doporučujeme