Jaké bylo natáčení se šesti medvědy a Cibulkou? V kabinetu s vycpanými zvířaty dostaly šelmy amok

23. března 2022·Zábava·Dominika Číčelová

Ilustrační foto (Shutterstock)

Včera jste mohli na Televizi Seznam vidět legendární český film Šest medvědů s Cibulkou. V hlavní roli se představil úžasný Lubomír Lipský a především oněch šest živých medvědů, které drezíroval Ferdinand Berousek. Jaké bylo natáčení s těmito šesti šelmami? A jaká byla spolupráce s ostatními zvířaty, jako například se šimpanzem, který si zahrál Cibulky věrného přítele? S informacemi přišel web Super.cz.

Regina, Máša, Džony, Ilona, Valoš a Máňa, tak se jmenovaly hvězdy české komedie Šest medvědů s Cibulkou. A právě díky těmto chlupatým brumlům bylo natáčení opravdu záživné a ne vždy to s nimi bylo jednoduché. Stejně tak se o pozdvižení během natáčení postarali šimpanzi, kteří si zahráli nemalou roli.

S medvědy se mohlo natáčet maximálně hodinu a půl, a pak musela mít zvířata několik hodin pauzu. Kromě toho nešlo o nějaké roztomilé medvídky z pohádky, ale o skutečné šelmy. Když poprvé vlezli do kabinetu, kde bylo spoustu vycpaných zvířat, chytil je amok a skoro celou místnost zdemolovali. Během celého natáčení vzniklo pár situací, po kterých se i sám Lubomír Lipský obával o své zdraví a s medvídky pracoval velmi obezřetně. 

Kromě medvědů se muselo spolupracovat i s třemi šimpanzi, kteří hráli jednoho opičího kamaráda. Všichni tři byli velmi šikovní a uměli spoustu věcí, jak se mohli diváci přesvědčit při sledování samotného filmu. Jednu věc se ale opičky naučit nedokážou, a to je používání toalety. Tito zvířecí herci tedy nosili oblečení pod kterým měli plenky. 

 

Zábava - další články

Doporučujeme