Kočka, nebo pes? Nevšední optická iluze zamotala hlavu jedné rodině. Zamotá i vám?

15. ledna 2022·Zábava·Barbora Turková

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Optická iluze dokáže pořádně zaměstnat naši hlavu. A jednu takovou zažila v přímém přenosu i jedna rodina z brazilského Rio de Janeira. Původně si totiž mysleli, že na střeše leží hlava mrtvého psa. Nakonec to ale bylo úplně jinak. Video zveřejnili na TikToku.

Optické iluze nás fascinují a dovedeme si nad nimi hlavu lámat i několik hodin. To jedna rodina z Rio de Janeira to měla sice rychlejší, ale i tak musela být pořádně  v šoku. Jeden prosincový den viděli na střeše domu vidět ležet hlavu mrtvého psa. Poté, co na domnělé zvíře zasyčeli, ale nevěřili svým očím.

Z psa se totiž vyklubala kočka, která ležela schoulená na střeše a svým tvarem a zbarvením psí hlavu jen připomínala. Na záběrech je vidět, že kočka se na zvuk podrážděně otočí a skupinka v tu chvíli propukne ve smích. Skvrny na kočím hřbetu totiž dokonale připomínaly psí oči.

Neobvyklý zážitek rodina zachytila prostřednictvím kamery na mobilním telefonu a následně jej umístili na sociální síť TikTok. Záběry se téměř ihned staly virální a pobavily miliony lidí. Neznámá brazilská rodina se tak dostala do hledáčku světových médií i nejrůznějších agentur.

Zábava - další články

Doporučujeme