Kočka a pes toho mají společného víc, než byste si mysleli

8. září 2021·Koktejl·Dominika Číčelová

Ilustrační foto (Shutterstock)

Ačkoliv výrazem kočkopes se zpravidla označuje něco naprosto protichůdného, tito dva populární domácí mazlíčci toho mají společného celkem dost. Povahy těchto dvou zvířat se většinou pořádně liší a i jejich majitelé bývají z úplně jiného těsta. Co tedy mají společného? To nám prozradil web hobby.instory.cz.

Chrání si to svoje

Kočky i psi mají společné teritoriální instinkty. Obě zvířata si dokáží hájit to, co je pro ně důležité. Jde především o jídlo a domov. Každý k tomu používá jiné metody, účel je však naprosto stejný. Kočky se o věci otírají, aby na nich zanechaly svůj pach. Psi si své teritorium značkují močením.

Jsou to lovci

Kočky i psi mají silný lovecký instinkt, takže by se lovení nemuseli učit, ani kdybyste je vypustili do volné přírody a oni se museli obstarat sami. Kočky loví menší zvířata jako třeba myši a ptáky. Psi se zaměřují spíše na králíky či veverky.

Komunikace pomocí těla

Oba dva ovládají řeč těla, a tak komunikují s ostatními. Rozdíl je však v tom, že stejné signály mohou vyjadřovat něco zcela jiného. Pokud pes vrtí ocasem, znamená to, že má radost. Pokud kočka začne švihat ocasem ze strany na stranu, znamená to, že je z něčeho nervózní.

Mají stejného nepřítele

Kočky a psi mají bohužel společné některé střevní parazity. Poměrně běžné jsou třeba škrkavky. Naštěstí je prevence a léčba parazitů u koček i psů podobná. Stačí, abyste je krmili pouze jídlem, které je určené pro ně, udržovali je v čistotě a pravidelně je nechávali odčervovat.

Koktejl - další články

Doporučujeme