Letní shakespearovské slavnosti se blíží a nabídnou opět skvělou podívanou

24. května 2023·Zábava·Redakce

Letní shakespearovské slavnosti. (Foto: Letní shakespearovské slavnosti)

Letní shakespearovské slavnosti se blíží a i letos nabídnou pestrou paletu divadelních tragédií či komedií z pera světového velikána William Shakespeara. Celý cyklus odstartuje 27. června premiérová komedie Jak se vám líbí? Letos se po šesti letech vrátí představení i do historických kulis Pražského hradu.

K létu neodmyslitelně patří i venkovní scény a s ní jsou spojené Letní shakespearovské slavnosti. Letos se můžete těšit na opravdu pestrou nabídku napříč různými žánry. V premiéře diváci uvidí hned tři představení, a to komedii Jak se vám líbí, tragédii Hamlet ve slovenském aranžmá a Romea a Julii v anglickém originále.

V repertoáru nebude chybět ani Sen noci svatojánské, Macbeth, Zimní pohádka, Zkrocení zlé ženy, Veselé paničky windsorskédalší. Na pódiu se prostřídá celá plejáda hvězd z české i slovenské divadelní branže. Těšit se můžete například na Romana Zacha, Markétu Děrgelovou, Terezu Kostkovou, L’uboše Kostelného, Lenku Krobotovou, Marka Němce, Martina Hofmanna či Veroniku Arichtevu a další.

Na scéně Martin Hilský

Profesor Martin Hilský, který přeložil celé Shakespearovo dílo, slaví v letošním roce významné životní jubileum. Při této příležitosti vzniknou dva komponované večery, kdy moderátor Marek Eben vyzpovídá profesora Hilského. Diváci se tak dozví mnoho nových zajímavostí ze života a díla slavného spisovatele. Zazní i sonety v mluvené, zpívané podobě v podání výjimečných hostů s živým hudebním doprovodem.

View this post on Instagram

A post shared by Letní shakespearovské slavnosti Praha (@shakespearovske_slavnosti)

Letní shakespearovské slavnosti 2023, jejichž hlavním partnerem je i rádio Frekvence 1, se konají od 27. června do 2. září v Praze, Brně, Ostravě a Bratislavě. Na programu je 14 titulů rozprostřených do 139 představení. Vstupenky bývají vyprodané dlouho dopředu, proto doporučujeme všem zájemcům o Slavnosti na nic nečekat a koupit si lístek dříve, než byste řekli léto! Podrobné informace jsou k dispozici na stránkách festivalu www.shakespeare.cz nebo v prodejní síti www.ticketmaster.cz. Aktuality a zajímavosti nabízí InstagramFacebook.

O Williamu Shakespearovi se nedávno rozpovídal Jaroslav DušekMilanem Calábkem během poutavé besedy Duše K, kde se o tomto celosvětově uznávaném dramatikovi dozvíte, co jste rozhodně ještě nevěděli.

Zábava - další články

Doporučujeme