Marta Jandová rozdávala dárky dětem ve školce

27. prosince 2021·Zábava·Iva Pavlousková

Marta Jandová, Tomáš Fíla, foto: Frekvence 1

Ježíšek Frekvence 1 splnil deset tajných vánočních přání, které spolu s příběhem posílali posluchači do rádia. Dárky rozváželi osobně moderátoři. Marta Jandová například udělala radost dětem v mateřské školce, Lubka Ponížilová a Míra Michálek nadějné krasobruslařce Johance, Robin Sobek dobrovolnému záchranáři Karlovi a Tomáš Fíla zdravotně postiženým v Domově Karmel.

Kupu vánočních dárků pro nejmenší přivezla do Mateřské školy ve Vodňanech Marta Jandová spolu s Tomášem Fílou.  Přání do rádia poslala paní učitelka Blanka, koloběžky a stavebnice poslouží dětem nejen na hraní, ale pomohou jim i v učení rovnováhy a motoriky. Oblíbená moderátorka Frekvence 1 a zpěvačka se dětem svěřila, že než se stala maminkou, tak u kamarádů jejich potomkům brala stavebnice. Doplnila se smíchem: „Já jsem na toto úplně ulítlá. Nejhorší bylo, když děti chtěly stavět se mnou. Domečky a co jsem postavila, mi ničily.“ Děti se s obrovskou radostí a rychlostí na dárky okamžitě vrhly, takže moderátoři ani nestíhali všechny koloběžky vybalovat a sestavovat.  Zatímco část dětí jezdila sem a tam na koloběžkách, druhá část se pustila do stavění.  Velmi brzy do svých her zapojily děti Martu i Tomáše, oba jako zkušení rodičové se nenechali ani na malinkou chvilku přemlouvat. Za vánoční dárky na oplátku děti zazpívaly Ježíškovi Frekvence 1 u nazdobeného stromečku písničku Rolničky a Marta ještě jako dárek dostala ručně vyrobené vánoční přání.

Lubka Ponížilová a Míra Michálek udělali radost malé krasobruslařce Johance. Nejprve přišel lockdown, který všem překazil trénování a soutěžení, po něm si malá sportovkyně ošklivě poranila koleno. Návrat na ledovou plochu je pro ni o to těžší. Dárek pro Johanku moderátoři nejen sami vybrali, ale i krásně zabalili do holčičích barev. Speciální krasobruslařský kufřík dohnal k slzám ji i její maminku.

Robin Sobek splnil vánoční přání dobrovolnému záchranáři Karlovi. Sněhové pásy na čtyřkolce pomohou zachraňovat lidi v nepřístupném terénu v zimě.  „Za dva roky jsme zachránili přes 20 lidí,“ řekl Karel. „Doufám, že těch lidských životů zachráníte nespočet v případě, že to bude zapotřebí. Ale přeji si, aby nebylo,“ řekl moderátor. Na sebe ještě prozradil, že sám je vystudovaný záchranář.

Za úžasnou a obdivuhodnou paní Evou, která si ve svých 72 letech přála dostat truhlářskou stolici, se vydali Jana Knížková s Romanem Mikeshem. Neobvyklé přání poslala do rádia dcera.

Mezi dalšími vánočními dárky pro posluchače byl i speciální invalidní vozík pro těžce postiženého Jarouška nebo kupa tašek s dobrotami a věcmi na tvoření pro zdravotně postižené v Domově Karmel.

 Videa z předání jsou na facebooku a instagramu Frekvence 1.  Videa jsou plná úsměvů, nadšení, překvapení, ale i slz. Obdarovaní dopředu totiž vůbec netušili, že se na ně něco chystá. Dárky moderátoři rozdávali až do Štědrého dne.

 

Zábava - další články

Doporučujeme