Modré z nebe: O babím létu, klimatických změnách, houbách, a ještě jednou o mlhách

8. září 2022·Zábava·Dominika Číčelová

Modré z nebe. (Foto: Frekvence 1)

V nové epizodě si Dagmar s Ondrou povídají opět o mlhách. Tentokrát se dozvíte, jak mlhy ovlivňují dopravní nehody a jak ovlivnily výsledky historických bitev a vojenských tažení. Také uslyšíte, za jakého počasí Dagmar Honsová ruší schůzky. A těšit se můžou také houbaři, dozvíte se, kam a kdy vyrazit na houby. A protože máme po prázdninách, tak se podíváme, jaké to léto bylo z pohledu meteorologů.

Modré z nebe je první český podcast o tom, co nejčastěji ovlivňuje naše životy. Tedy o počasí.Biometeoroložka Dagmar Honsová a její moderátorský parťák Ondra Kubala vás vezmou za těmi největšími meteorologickými zajímavostmi a podíváte se s nimi především na to, jak na nás počasí působí.

Jednotlivé epizody podcastu se věnují jevům, které jsou pro počasí v jednotlivých měsících typické. Dagmar s Ondrou vás zasvětí do toho, jak se připravují předpovědi počasí, čemu věřili naši předkové, zda jsou lidové pranostiky vůbec vědecky ověřitelné, jak se předpovídá počasí v zahraničí, odhalí tajemství těch nejnebezpečnějších meteorologických jevů a dají vám tip na vaše vlastní meteorologická pozorování.

Modré z nebe (Foto: Frekvence 1)

 

Zábava - další články

Doporučujeme