Muž měl zemřít již před 40 lety: Nakonec přežil i své doktory

21. března 2018·Zábava·Barbora Pisingerová

Stamatis Moraitis je prakticky zázrakem přírody. Podle lékařů měl zemřít už v 70. letech minulého století, muž však přežil dalších 40 let. A překvapivě ho to nestálo žádné zvláštní úsilí, stačila jen jedna zásadní věc.

Stamatis Moraitis byl veteránem ze 2. světové války. Z rodného Řecka se odstěhoval do Spojených států a pracoval na Floridě jako manuální dělník. Našel si tam manželku, zplodil s ní tři děti a pořídil rodině krásný dům. V roce 1976 však přišla krutá rána. Lékaři mu sdělili, že mu zbývá už jen 6 až 9 měsíců života.

Moraitis trpěl rakovinou plic. V té době mu bylo už přes šedesát let a měl za sebou šťastný život, a tak se rozhodl, že nebude své tělo trápit ještě chemoterapií. Řekl si, že bude mnohem levnější vystrojit mu pohřeb v rodném Řecku, a tak se po letech z USA vrátil na ostrov Ikaria na východě Egejského moře. A právě to mu zachránilo život.

Zdroj: Reprofoto Youtube / The Pappas Post

Na řeckém ostrově se jeho životní styl vůbec nepodobal tomu, co znal z Ameriky. Všechen stres nechal za oceánem. Žil mnohem mírumilovněji, poklidněji a pracoval zde na rodinné vinici. Stravoval se jen přírodními produkty a odmítal dokonce i pít komerční víno, protože obsahuje množství konzervantů. Když cestoval na místo, kde neměli lokální víno, vzal si s sebou své vlastní.

Uplynulo půl roku a pak i 9 měsíců, ale staříkův stav se nezhoršil, ba naopak. Cítil se mnohem zdravější než předtím. Dokonce mu prý zmizela i rakovina. Když už to trvalo řadu let a on se stále smrti ani nepřiblížil, rozhodl se navštívit své někdejší lékaře, aby jim ukázal, jak kypí zdravím. Když tak učinil, zjistil ironický fakt. Všichni již do té doby zemřeli.

Stamatis Moraitis nakonec zemřel v roce 2013 v požehnaném věku 98 nebo 102 let. Jeho věk nikdo přesně nezná, protože nebylo jisté, ve kterém roce se narodil.

Zábava - další články

Doporučujeme