Myslíte, že Jack v Titanicu mohl přežít? Nemohl! Režisér Cameron si nechal vypracovat studii

24. prosince 2022·Zábava·Redakce

Titanic film (Foto zdroj: ČSFD)

Dodnes kroutíme hlavou nad tím, proč si tehdy ve slavném filmu Titanic z roku 1997, nevylezl Jack k Rose na dveře, čímže by zachránil svůj život stejně jako ona. Nemusel umrznout a mohli spolu žít šťastně až do smrti. Copak to ten James Cameron nemohl vymyslet líp? Nemohl! Aby ukončil věčné dohady, nechal si vypracovat vědeckou studii. Sdělil to v rozhovoru pro Postmedia.

Ve filmu Titanic hlavní dvojici Jacka a Rose ztvárnili Leonardo DiCaprio a Kate Winslet. Všichni jejich lásce a krásnému milostnému příběhu fandili a fandí i dnes, přestože se na film dívají po stop a padesáté a moc dobře vědí, že to skončí zase stejně smutně. Muselo tomu ale tak opravdu být?

Už 25 let si diváci dělají různě srandu, že kdyby Rose pustila Jacka vedle sebe na plující dveře v chladném oceánu, mohl celý film skončit šťastně. Režisér James Cameron, který má tento romantický filmový počin na svědomí, se rozhodl jednou pro vždy ukončit pochybnosti o jeho správném rozhodnutí. Nechal si vypracovat vědeckou studii o tom, že zachránit Jacka zkrátka nebylo možné.

View this post on Instagram

A post shared by Leonardo DiCaprio Fan Page 💘 (@dicapriofp_)

“Provedli jsme důkladnou forenzní analýzu s odborníkem na hypotermii, který reprodukoval plovák z filmu. Vzali jsme dva kaskadéry, kteří měli stejnou tělesnou hmotnost jako Kate a Leo, a umístili jsme senzory jak na ně, tak i do jejich těl. Dali jsme je do ledové vody a testovali jsme, zda by různými způsoby mohli přežít. Odpověď byla, že by to oba přežít nemohli. Přežít mohl jen jeden,” uvedl Cameron. Dveře by zkrátka oba neunesly. Detaily studie budou zveřejněny příští rok v únoru v dokumentu National Geographic u příležitosti vydání remasterované verze Titanicu.

Zábava - další články

Doporučujeme