Nepolykejte žárovky! Odborníci varují před nebezpečnou výzvou, která se šíří internetem

7. ledna 2018·Zábava·Karolína Stránská

Věděli jste, že pokud vložíte žárovku do úst, už ji nevyndáte? To alespoň tvrdí mýtus, který se šíří už roky. Ač se jedná skutečně zejména o pověst, existuje již několik příkladů, kdy k vyndání žárovky musel dopomoci lékař.

V Číně se nám rozmohl nešvar. Jedná se o žárovkovou výzvu. Už asi chápete, kam tím směřujeme a co je cílem této výzvy. Její účastník by si měl do úst dát a v nejlepším případě opět vyndat zmíněný předmět z úst. Jak je z videí zřejmé, stovky lidí nepolykají žárovku skleněnou, ale její napodobeninu, která je vyrobená z cukru. I přes to je však podle lékařů tato výzva krajně nebezpečná a může vést k udušení.

Sladkou atrapu žárovky nakoupilo už více než 3000 lidí, jak uvedl deník International Business Times. Díky tomu, že výzva proletěla Instagramem a Facebookem, firma prý ani nestíhá žárovky vyrábět.

Nejedná se samozřejmě o první, zdánlivě nesmyslnou internetovou výzvou. Jak ale uvedl doktor Zhang Jin’an, ústa většiny lidí se rozevřou maximálně na 4 cm, zatímco tato sladká žárovka měří 6 cm v průměru. Raději to tedy se sladkým svítidlem nezkoušejte! A s tím opravdovým už vůbec ne!

 

Zábava - další články

Doporučujeme