Nikdy nepijte kávu v letadle, radí letuška. Její důvod vás určitě nepotěší!

22. ledna 2018·Zábava·Redakce

Aerolinky v době koronaviru nabízejí jídlo klientům na zemi Zdroj: Shutterstock

Letuška jménem Betty si myslí, že byste neměli pít kávu v letadle. Anonymně totiž prozradila něco o původu vody, se kterou přicházíme do styku na palubě letadla, když zrovna cestujeme.

Betty, která pracuje pro American Airlines, anonymně promluvila o vodním systému v letadlech. Tvrdí, že voda, ze které se dělají horké nápoje jako káva a čaj, je úplně stejná jako ta, která protéká umyvadly a záchody v letadle.

Pochopitelně chtěla zůstat anonymní. „Je to stejná voda, která putuje vodním systémem na záchodech,“ řekla Betty pro Vice. „Nedávno jsme měli test na bakterii E. coli v naší vodě a neprošla. Přišel údržbářský tým, zmáčkl pár čudlíků a najednou prošla. Vyhněte se proto všem horkým nápojům. Balená voda je samozřejmě v pořádku.“

I když Betty maluje čerta na zeď, voda v letadlech musí projít kontrolou a technicky vzato je bezpečná pro pití.

Společnost easyJet řekla pro Daily Mail, že toto je pravda. Voda se skutečně používá pro výrobu nápojů a pro splachování záchodů. „Není žádná šance, že by došlo k nějaké kontaminaci. Systém trubek je navržen tak, aby se to nikdy nestalo,“ ujišťuje společnost easyJet.

Betty ale není první, kdo doporučuje vyhnout se kávě v letadle. The Enviromental Protection Agency (EPA) v roce 2012 přišla s testy komerčních leteckých společností, v jejichž vodě v letadlech se našli bakterie, které napovídali přítomnosti E. coli.

Uživatel sociální sítě Reddit vyrukoval v roce 2016 s něčím podobným. „Káva je naprosto nechutná, protože nikdo nevymývá ten kontejner, ve kterém se káva skladuje.“

Zábava - další články

Doporučujeme