Opičí párty u bazénu: Makakové se usadili na pozemcích školy, kde okrádají studenty o jídlo a oblečení

12. února 2021·Zábava·Lenka Skrzeczkova

Opice se usadily na pozemku střední školy v Thajsku. (Foto: Reprofoto YouTube-Viral Video)

V Thajsku, regionu Lopburi, žijí proslulé opičky Makak, které tamním obyvatelům v poslední době značně komplikují život. Makakové trpí nedostatkem jídla, a tak jednotlivé smečky mezi sebou velmi často bojují. Tentokrát se opice rozhodly uhnízdit u tamního školního bazénu, kde rabovaly jeden koš za druhým. Informoval o tom deník Daily Mail.

Neposlušné opice se minulé úterý rozhodly obsadit školní bazén na střední škole v thajské provincii Lopburi. Bavily se rabováním okolních odpadkových košů a vesele si hrály v bazénu. Studenti tak opakovaně nemohli mít hodiny plavání. “Hodina odpadla, protože opice si u bazénu pořádají párty,” zavtipkoval pro Daily Mail student Pibul Witthayalai.

Opice si bazén jednoduše přivlastnily. Také se potulovaly po školních pozemcích, kde okrádaly studenty o jídlo nebo oblečení. “Jednou mi ukradly oblečení, které jsem měla jako převlečení na basketbalový zápas. Ani jsem je nezkoušela pronásledovat, protože jsem se bála, aby na mě nezaútočily,” řekla jedna ze studentek pro Daily Mail.

Ředitel školy nechal zvýšit plot s elektrickým napětím a upozornil ostatní pedagogy, aby dbali na větší bezpečnost žáků. “Jsme vždy opatrní, když opice dorazí,” uvedl pro server. Podle něj se Makakové začali ve škole shlukovat během pandemie covid-19. Vláda totiž uzavřela všechy zoologické zahrady a parky.Opice byly zvyklé na jídlo od turistů, bohužel to se jim v poslední době nedostává, a tak se stěhují do měst.

 

Zábava - další články

Doporučujeme