Padáte? Zdá se vám o sexu? 10 nejčastějších snů a co znamenají

22. února 2017·Zábava·Redakce

Máloco zaměstnává psychology tolik jako lidské sny. Esoterici přikládají snění velký význam z hlediska předpovídání budoucího dění či vykládání toho, co jsme již prožili. Většina z nás určitě u babičky nebo tetičky listovali snářem, který se odjakživa těšil velké oblibě. Že je tohle téma zkoumáno odjakživa potvrzuje i sbírka přednášek známého psychologa Sigmunda Freuda nazvaná Výklad snů. Díky analýze nočních symbolů u svých klientů vyřešil nejeden jejich psychický problém. Ne nadarmo se tedy říká Freude, Freude, Freude, vždycky na tě dojde!

Dnes víme, že sen je jakýmsi vybouřením naší mysli během spánku – udržujeme jím rovnováhu, protože každý z nás potřebuje plakat, smát se, milovat i zuřit. A když to nejde během dne, proč by to nemělo fungovat v noci.

Pokud se vaše sny čas od času opakují, podívejte se na několik snových symbolů:

#1 Někdo vás pronásleduje

Cítíte úzkost, možná panikaříte, snažíte se utíkat. A to je právě poselství takového snu – chcete od něčeho/někoho odejít, ale zatím jste nenašli odvahu. Něco, co ve vašem životě neřešíte, si žádá rozhodnutí.

#2 Vidíte dům, procházíte se v jeho patrech

Tento symbol představuje vědomí. Pokud se nacházíte v přízemí, pak něco potlačujete – chcete se už dlouho zeptat svého partnera na něco nepříjemného? Rádi byste šéfovi pověděli o tom, že nejste spokojeni? Možná je dům právě vaším snovým poslem, abyste se projevili.

#3 Jídlo

Ve dne je jídlo pokrmem těla, ve snu je potravou pro naši mysl. Jídlo tedy značí vaši touhu po vědění, po vzdělávání, nebo po nových informacích.

#4 Škola

Jestli se ve snu vracíte do školních lavic, pak prostě cítíte potřebu se vzdělávat a zlepšovat vaše pracovní schopnosti.

#5 Jste nazí

Nahota značí zranitelnost. Cítíte se odhalení, odkrytí, jako kdybyste opravdu byli nazí.

#6 Sex

Sex ve snu je sex ve snu. Jde o sexuální vyjádření. Možná ho ve dne nemáte dost.

#7 Auto nebo jiný dopravní prostředek

Jde o symboly  kontroly nad něčím/někým. Podle toho, jak velké auto řídíme, takovou míru organizace v životě potřebujeme.

#8 Děti, miminka

Symbol dětství znamená zrod nových nápadů a myšlenek. Něco nového se chystá a vaše podvědomí už o tom ví.

#9 Úmrtí

Smrt je konec, tedy změna. Nejde o nic negativního či děsivého, jen se chystá změna, na kterou vás vaše mysl chce připravit.

#10 Padáte? Je to typický sen nás všech!

Obvykle znamená pád probuzení – místo nárazu přijde probuzení. Pokud se opakuje i vícekrát za noc, zamyslete se, co ve svém životě nemáte pod kontrolou.

Zábava - další články

Doporučujeme