Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta se nesla ve znamení návratu hereckých hvězd. Johnny Depp natáčení komplikoval

29. prosince 2021·Zábava·Lenka Skrzeczkova

Piráti z karibiku: Salazarova pomsta. (Foto: se souhlasem Walt Disney Studios)

Kdo by neznal filmy o oblíbeném pirátu Jacku Sparrowovi. Od premiéry posledního dílu, Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta, už uběhly čtyři roky. Věděli jste, že s hlavním hrdinou, kterého hrál Johnny Depp, bylo během natáčení spousta problémů? Herečka Keira Knightley, která v předchozích dílech hrála Elizabeth Swann, už také nechtěla ve snímku hrát. Nakonec se ve filmu objevila.

Natáčení snímku neprobíhalo hladce

Během natáčení s hlavním hrdinou, který si ve filmu zachraňuje krk, byly neustále problémy. Na plac velice často chodil pozdě nebo nechodil vůbec. Došlo to tak daleko, že produkce dokonce najala člověka, který musel sledovat hercův byt, aby vždy včas nahlásil, že se v jeho bytě rozsvítilo a štáb může začít chystat plac.

Dalším přeslapem Deppa byl údajný útěk z Austrálie, kde se část filmu natáčela, za manželkou Amber Heard do USA. S tou se oženil zkraje roku 2015. Pár se neustále hádal a procházel manželskou krizí. Amber štáb poté vyzval, aby natáčení snímku opustila. I přes to všechno pobíral herec honorář 90 milionů amerických dolarů.

Fanoušci byli z návratu Blooma a Knightley nadšení

Ve čtvrtém díle jsme Keiru Knightley a Orlanda Blooma, kteří hráli Elizabeth Swann a Willa Turnera, neviděli. Režiséři Salazarovy pomsty je ale opět oslovili. Orlando okamžitě souhlasil. Keira nabídku odmítla. Tehdy uvedla, že tato filmová série je již za ní a je načase se v kariéře posunout dál. Nakonec se ve snímku objevila také, ale pouze v závěrečné scéně. Fanoušci byli z návratu jejich oblíbené dvojice po deseti letech nadšení.

V pátém pokračování se kapitán Jack ve svých fantastických dobrodružství ocitá tváří v tvář bandě smrtících pirátských duchů pod vedením strašlivého kapitána Salazara, kterým se podařilo uniknout z Ďáblova trojúhelníku a jejichž jedinou touhou je připravit o život každého piráta a zejména Jacka. Jeho jedinou nadějí na přežití je bájný Poseidonův trojzubec. K jeho nalezení potřebuje astronomku Carinu Smythovou a námořníka Henryho.

Zábava - další články

Doporučujeme