Po Devadesátkách a Vražedných stínech přišlo zklamání. Dům na samotě u diváků nezabodoval

8. března 2022·Zábava·Redakce

Dům na samotě. (Foto: se souhlasem Česká televize)

Česká televize v neděli uvedla nový film režiséra Viktora Polesného Dům na samotě. Snímek se sice stal posdle serveru Mediaguru jedničkou celého nedělního dne ve sledovanosti, bohužel fanoušky knižní předlohy Michaely Klevisové, zase až tak nenadchnul. Na facebooku se to rozporuplnými reakcemi jen hemží.

V Praze řádí sériový vrah mladých žen přezdívaný Kadeřník. Jeho rukopis nese i nová vražda, která se odehrála poblíž zdánlivě idylické vesničky Smrčiny. A právě tam vyráží zkušený kriminalista Josef Bergman v doprovodu nové kolegyně Sylvie Sedlákové. Zní to jako velmi slibný děj s napínavou zápletkou.

Také detektivka byla natočena na motivy knihy Michaely Klevisové, která byla podle fanoušků skvělá, a tak si od toho diváci mnohé slibovali. Bohužel snímek v hlavní roli s Veronikou Arichtevou a Lubošem Veselým je poněkud zklamal.

Diváci zejména vytýkali, že snímku chyběla správná atmosféra, která je pro detektivky typická.“No kniha byla mnohem lepší. Mám je přečtené všechny, super spisovatelka, ale chápu, že podle knižní předlohy je nelehké něco filmovat,” napsala na facebook České televize Karla. “Tak jsme si mysleli, že se točí jen super věci, ad posledních nedělních večerů, a on přijde takový brak. Logické věcné chyby, postupy horší… Každý den není posvícení, což?” dodala Mary.

Někteří si ale pochvalovali prostředí, ve kterém se příběh odehrával. “Líbí se mi příroda a vesnice,” napsala na facebook Lída. “Docela dobrý, ale rozvláčný,” doplnil na instagramu Richard.

Jak se nový film líbil vám? Dejte nám vědět v komentářích na facebooku!

Zábava - další články

Doporučujeme