Příběh s dobrým koncem. Kocour se čtyřma ušima našel nový domov

29. července 2021·Zábava·Barbora Turková

Ilustrační foto (Zdroj: Shutterstock)

Kocour jménem Aslan trpí vzácnou genetickou mutací, díky níž se narodil se čtyřma ušima. Právě jeho odlišnost od jiných koček mu však s největší pravděpodobností pomohla k nalezení nového domova.

Kocoura teď adoptovala Swati Komanduri z americké Pensylvánie, která se s dojemným příběhem svěřila deníku Daily Mail. Dívka je finanční analytičkou a kocoura adoptovala z organizace Animal Safe Heaven, pro kterou sama pracuje jako dobrovolnice. Aslana, společně s jeho třinácti sourozenci, zachránili loni z jednoho z tamních autoservisů.

Zavolali mi s tím, že zachránili čtrnáct koťat. Když jsem je vyzvedávala, řekli mi, že je mezi nimi i malé kotě se čtyřma ušima. Nikdy jsem takovou kočku neviděla a o téhle mutaci jsem neměla tušení,” řekla deníku žena. Kromě fyzické anomálie a mírným problémům se stravováním nemá kocour žádné další problémy a žije normálním životem.

Je to velmi upovídaný a společenský kocour. Miluje a vyžaduje procházky. Potřebuje ochutnat úplně všechno, a když nedostane to, co chce, ukradne to a uteče. Jsem šťastná, že mám tu čest se o něj starat. Je navždy můj,” usmívá se jeho nová majitelka. Podle studie z roku 1957 publikované ve vědeckém časopise Journal of Heradity se jedná o vzácnou mutaci, u které je 50 % šance, že bude předána dalším potomkům.

Zábava - další články

Doporučujeme