Princ a Večernice: Jak dnes vypadá Velen, jeden z nejslavnějších pohádkových princů?

30. prosince 2021·Zábava·Redakce

Princ a Večernice. (Foto: se souhlasem Filmové studio Barrandov)

Pohádka Princ a Večernice nesmí v televizním vysílání během svátků chybět. Natočil ji legendární režisér Václav Vorlíček. V hlavních rolích si zahráli přední čeští herci jako Libuše Šafránková, Vladimír Menšík nebo Radoslav Brzobohatý. Také nesmíme zapomenout na zpovykané princátko, které ztvárnil Juraj Ďurdiak. Jak tento nejslavnější pohádkový princ vypadá dnes? Podívejte se!

Pod taktovkou Václava Vorlíčka a scénáristou Jiřím Brdečkou vznikla pohádka, která diváky nikdy nepřestane nudit. Hrdinou pohádky je princ Velen (Juraj Ďurdiak), který během jedné noci, kdy mu král (Vladimír Menšík) svěří péči o království, provdá všechny tři sestry a sám se zamiluje do krásné Večernice (Libuše Šafránkové), sestry svých švagrů Větrníka, Měsičníka a Slunečníka. Král pro tento čin nemá pochopení, a tak se naštvaný princ vydává do světa, aby našel Večernici.

Do cesty se Velenovi staví řada překážek. Jednou z ní je i krutý vládce nečasu, zlý Mrakomor, který má zálusk na krásnou Večernici. Nakonec se ale ze zhýčkaného prince stane mladík, který je vytrvalý a postaví se i do boje mocnému Mrakomorovi.

Jak princ vypadá dnes?

Dnes byste Velena velmi těžko poznali. V 70. a 80. letech zářil na filmových plátnech, následně se dal na podnikání v zahraničí a nakonec se vrátil na Slovensko. K herectví se už nikdy nevrátil.

Studoval operní zpěv a byl ředitelem několika bratislavských divadel. Momentálně je z Juraje Ďurdiaka komik, který baví lidi na internetu. V seriálech se objevuje již jen sporadicky, občas hraje v divadle. Naposledy ho diváci mohli vidět například ve slovenském seriálu Hotel.

Foto: ČSFD/Facebook Juraj Ďurdiak

Zábava - další články

Doporučujeme