Zakřiknutý mladík vyvraždil svou rodinu těsně před Vánoci. Jaké je tajemství dalšího dílu Případů 1. oddělení?

3. května 2022·Zábava·Barbora Turková

Případy 1. oddělení (Zdroj: se souhlasem České televize)

Michal Šubrt to v životě neměl jednoduché. Smrt otce, hádky a nenáviděný otčím. Vše se rozhodl vyřešit po svém a 5. prosince 2000 zavraždil svou těhotnou matku, bratra a otčíma. Právě tento hrůzný čin je inspirací pro díl Klíčový důkaz v seriálu Případy 1. oddělení. Informaci přináší web Extra.cz.

Čtvrtá epizoda seriálu s podtitulem Klíčový důkaz se inspiruje mediálně známým případem brutální vraždy z Prahy 5. K bestiálnímu činu došlo 5. prosince před pátou hodinou ranní v rodinném domku. Pachatel zabil těhotnou ženu, jejího manžela a tříletého chlapečka. V domě žili i prarodiče Michala Šubrta, který jako jediní tragédii přežili.

Po několika dnech policie mladíka dopadla, on sám se k činu přiznal. “Mohu říci, že po provedených úkonech a na základě důkazů, které se nám podařilo shromáždit, jsme si naprosto jisti, že pachatelem je ten, kterého jsme obvinili,” řekl tehdy vyšetřovatel Pavel Osvald. Motivem činu byly časté hádky Michala s otčímem. Ten měl nevlastního syna týrat.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Česká televize (@ceskatelevize)

Michalovi zemřel otec, když mu bylo 12 let. “Vychovávali mě babička s dědečkem. Brášku jsem měl moc rád a nikdy bych mu neublížil,” svěřil se Michal. “Děly se u nás strašné věci. Hádky byly na denním pořádku. Máma shodila dědu ze schodů. Muhammad mě napadal i fyzicky. Nesměl jsem přinést tátovi na hrob ani kytku,” dodal. Ten den nešel mladík do školy. Od spolužáka si koupil drogy a celý den chodil po městě. “Když jsem přišel domů, nikdo mi neodpověděl na pozdrav. Máma na mě řvala: Ty bastarde! Znovu mi zakázala styk s prarodiči,” řekl.

To pro něj byla zřejmě poslední kapka. Hoch vytáhl z kapsy potápěčský nůž po otci a vrhl se na matku, následně zabil i bratra. Půl hodiny nato zastřelil i otčíma, který byl z Tuniska. Pak zavolal policii. “Na první pohled to vypadalo, že to je dvojnásobná vražda a sebevražda, ale tuto verzi jsme velmi brzy po bližším ohledání místa činu vyloučili. Pachatel vzhledem k těhotenství ženy zmařil vlastně čtyři životy, i když oficiálně hovoříme o trojnásobné vraždě,” řekl policista. Trojnásobný vrah dostal 13 let, v roce 2002 mu byl trest prodloužen na 15 let.

Zábava - další články

Doporučujeme