Opička z Přátel míří do dalšího seriálu! Jak se má Marcel po 25 letech?

19. srpna 2019·Zábava·Barbora Pisingerová

Zdroj: ČSFD

Kdo by si ještě po letech nepamatoval roztomilou opičku jménem Marcel z kultovního seriálu Přátelé! Možná vás to překvapí, ale nejen, že se má stále čile k světu, seriálový Marcel dokonce pokračuje ve své herecké kariéře. Diváci ho nyní mohou vidět například v adaptaci amerického komiksu Y: Poslední z mužů.

Nejeden fanoušek slavného seriálu z prostředí New Yorku si na epizody s opičkou Marcelem ještě po letech dobře vzpomíná. Rossův mazlíček se poprvé objevil v první sérii v epizodě Opička. Zajímavostí přitom je, že podle Matta LeBlanca, který si v Přátelích zahrál Joeyho, se představitel Rosse David Schwimmer na scény s opicí nijak netěšil.

“Tu opici jsem měl rád! Mám rád zvířata, a ta opice byla opravdu cool,” přiznal LeBlanc v březnu letošního roku v  talkshow Jimmy Kimmel Live. “Schwimmer ji ale zas tak moc rád neměl,” dodal herec. “On byl ten, kdo s ní musel pracovat nejvíce, takže to bylo jako, ‘Zase ta opice?’ Ale já s ní vycházel báječně,” zavzpomínal někdejší Joey.

Marcel, tedy ve skutečnosti samička malpy kapucínské jménem Katie, se má i po 25 letech od svého účinkování v Přátelích nadále čile k světu. Tento druh ploskonosé opice původně pochází ze Střední a Jižní Ameriky. V přírodě se dožívá až 25 let, v zajetí se však může dožívat i déle. Naštěstí je to případ i šikovné Katie.

A na hřebík zatím nevěší ani svou hereckou kariéru. Zkušenou opičku mohou diváci nově vidět i v očekávané seriálové adaptaci slavného komiksu Briana K. Vaughana Y: Poslední z mužů. Tu má příští rok uvést stanice FX. Příběh komiksu vypráví o člověku jménem Yorick Brown, který se shodou okolností stal posledním mužem na planetě Zemi. Záhadná epidemie totiž zahubila všechny savce s chromozomem Y – smrti jako zázrakem unikli pouze Brown a jeho opičák Ampersand, kterého ztvární právě Katie.

Zábava - další články

Doporučujeme