Reakce diváků na nový seriál To se vysvětlí, soudruzi! jsou rozpačité. Není retro témat už moc?

4. března 2024·Zábava·Redakce

To se vysvětlí, soudruzi. (Foto: se souhlasem Česká televize)

V neděli měla na České televizi premiéru minisérie To se vysvětlí, soudruzi! Diváci se tak opět díky děje vrátili do 80. let, kdy byly v módě tesilové kalhoty a lidé se oslovovali soudružko, soudruhu. Bohužel netradiční sci-fi komedie se u diváků plného úspěchu, jako drama Smysl pro tumor nedočkala. Naopak reakce po odvysílání prvního dílů jsou velmi rozpačité.

Sice podle serveru MEDIAGURU se první díl seriálu To se vysvětlí, soudruzi! stal v neděli nejsledovanějším pořadem. My musíme konstatovat, že podle reakcí na sociálních sítích tomu příští víkend možná už nebude. Slibovaná originalita se totiž do domovů diváků úplně nedostavila.

Opět se jedná o krimisérii, která je zasazena do líbivého retrostylu 80. let a trochu šmrcnutá nadpřirozenem. První epizoda nesla název Ostře sledované UFO. Obsazení seriálu je velmi dobré. V hlavních rolích zde hraje Jiří Macháček, Jan Cina a Anna Fialová či Leoš Noha. Právě výkon Jirky Macháčka diváci nejvíce oceňují, protože je baví skvělýma hláškama. Další pak oceňují, že se jedná o příjemnou oddychovku, která se na nedělní večer hodí a dají tomu šanci i příští víkend.

Pak tady máme ale tábor, který si stojí za tím, že námět je nic moc. Osm minut a dost, čas je vzácný,” napsala na facebook Eva. Je to prostě v konečném výsledku jen další kriminálka. Ještě k tomu docela bídná,” dodal Ondřej. “Takovou blbost natočit je fakt těžké. Těšila jsem se, bohužel obrovské zklamání,” napsala Daniela. Mnozí pak poznamenali, že seriálu z dob komunismu už je příliš a neškodilo by, kdyby se tvůrci českých seriálů zaměřili i na jinou dobu.

Podle hodnocení na Československé filmové databázi má seriál zatím 48%. Tak se nechme překvapit, zda ještě oslní zklamané druhý díl, nebo tento seriál se zařadí mezi ty méně populární.

Zábava - další články

Doporučujeme