Robin Sobek: Vespa je nejsvobodnější cestování, tedy kochání

2. srpna 2021·Zábava·Iva Pavlousková

Robin Sobek, foto: Frekvence 1

Moderátor Frekvence 1 a hudebník Robin Sobek patří mezi ty, kteří propadli kouzlu skútru a prohání se na něm po přeplněných silnicích našich měst. Jeho srdce si získal legendární stylový skútr italské značky Vespa, jež jednoznačně nejvíce proslavil film Prázdniny v Římě. Proč zvolil právě Vespu? Jaký je řidič? Co si myslí o bezpečnosti cestování na silnicích?

Jaký je váš nejoblíbenější dopravní prostředek a proč?
Jednoznačně moje Ves(pička), to je to nejsvobodnější cestování, lépe řečeno nejsvobodnější kochání.

Jak jste se vůbec dostal k legendárnímu stylovému skútru italské značky Vespa? Byla to láska na první pohled?
Za to může můj rádiový kolega Milan Bílek, to je Vespař tělem i duší. Ten mě do tohoto svobodného stylu cestování zasvětil a teď čas od času vyjíždíme na cesty i spolu. (viz. foto – já a Milan).

Máte rád film Prázdniny v Římě, které Vespu proslavili?
Spíše film Enrico Piaggio – Vespa, který je podle skutečnosti a odvrátí blížící se bankrot továrny se skútry tím, že se podaří Vespu dostat do filmu, který se v tu dobu zrovna natáčel v Itálii a tím byl film – Prázdniny v Římě.

Na co je podle vás potřeba dát si nejvíc pozor na silnici, když jedete na Vespě?
Především na české řidiče, kteří nejsou vůbec zvyklí, že něco takového u nás může jezdit, čili pokud čekáte, že například v kolonách uhnou trošku na stranu, abyste se okolo nich protáhli, stane se to velmi zřídka nebo vůbec.

Měl jste nějakou nehodu na silnici?
Ano, spíše to vypadalo na skrytou kameru nebo cirkusové číslo. Byla to vlastně moje první jízda, když jsem si Vespu koupil a ještě jsem jí neměl ani přepsanou. Vyrazil jsem na ní jen kousek a hned na první křižovatce jsem zazmatkoval, spletl si zadní brzdu s přední, protože je to naopak než na kole a udělal salto vpřed. Povedl se mi udělat ukázkový kotoul přes hlavu, zase se postavit, zvednout Vespu a jet dál. Chybělo se už jen uklonit.

Co říkáte akcím na podporu snížení nehodovosti na silnicích, jako např. Bezpečně na cestě?
Určitě je dobré o bezpečnosti na cestě mluvit nahlas a často. Všichni přeci dobře víme, že bezpečnosti není nikdy dost a naopak nepozorných řidičů mnoho. A stačí opravdu jen málo a může být konec. Takže těmto projektům držím palec a stejně tak přeji větší pozornost, ohleduplnost a soustředěnost všem účastníkům silničního provozu.

Projekt Bezpečně na cestě se zaměřuje na všechny účastníky silničního provozu od malých dětí přes mladé řidiče až po seniory. Každá ze značek skupiny Active Radio se zaměří na jinou cílovou skupinu. Díky tomu bude kompletně pokryta populace od 3 let a více.

Realizace projektu je financována z prostředků Fondu zábrany škod a to podle pravidel uveřejněných na stránkách www.fondzabranyskod.cz.

Zábava - další články

Doporučujeme