Rodinka byla na výletě u prokletého hradu. Objevil se na fotce legendární duch?

14. ledna 2020·Zábava·Redakce

Nedaleko skotského Aberdeenu leží hrad ze 16. století, kolem nějž panuje několik legend. Ta nejznámější vypráví o duchu ženy s miminem v náručí procházející se hradem. Turistům se ji zřejmě podařilo vyfotit!

Duch takzvané Green Lady se údajně zjevuje v jedné z místností hradu Crathes, kterou obchází s miminem v náruči. Mezi ty, kdo přísahají, že ducha viděli, se dokonce počítá i královna Viktorie, která zde kdysi nocovala. Říká se, že duchem má být dívka, která měla dítě s jedním služebným a všichni tři měli hrad opustit, když přišel o práci. To ovšem vyvrací legenda o tom, že při opravě hradu našli za krbem kostru ženy s malým dítětem…

Rodina Billa Andrewa nyní věří tomu, že viděli ducha Green Lady alespoň na fotografii, kterou pořídili při výletě na hrad Crathes. Osmasedmdesátiletý Bill se tam vydal se svou dcerou Coleen, vnučkou Jessikou, a jejím synem Findleym.  Anglický důchodce dvě ženy s pravnoučetem vyfotil před hradem a když se pak všichni podívali na fotografii, vyrazilo jim to dech.

Ve dveřích hradu se dá rozpoznat jakási silueta podivné postavy. “Nevím, jestli to byl duch. Abych řekl pravdu, tak jsem nic netušil o místní legendě,” prohlásil Bill. Místní správci tvrdí, že se na hradě dějí divné věci, nicméně ducha Green Lady se nepodařilo vidět už několik let. Legenda ovšem vypráví, že když je její duch spatřen, předznamenává to smrt někoho z rodu Burnettů, kteří hrad v 16. století postavili.

FOTO: South West News Service

Zábava - další články

Doporučujeme