Rozestupy zajištěny. V kavárně dali hostům na hlavy pěnové nudle do bazénu

17. května 2020·Zábava·Karolína Stránská

Mnohé evropské země se začínají po koronavirové krizi pomalu vracet do normálu. Otevírají se zahrádky restaurací a kaváren a města začínají opět žít společenským životem. Rozvolňování opatření s sebou ale přináší nové výzvy.

Jednou ze zemí, kde se začínají opatření uvolňovat je i Německo. 6. května Angela Merkel oznámila, že cíl zpomalení šíření viru byl dosažen a první fáze pandemie je u konce. Občany však nabádá, aby byli dále opatrní, aby nepřišla druhá, silnější vlna. Ve stejný den vláda oznámila rozvolňování opatření, která dovolila restauracím a kavárnám znovu otevřít, pokud dodrží daná pravidla. Kavárna Café Rothe Schwerin je jedním z podniků, které začaly hosty obsluhovat na zahrádce. Od vlády dostaly pokyn, že stoly musí být od sebe vzdálené 1,5 metru, aby se tak dodržel bezpečný odstup mezi hosty.

Majitel kavárny Jacqueline Rothe se však rozhodl podniknout další, poměrně extrémnější krok, aby tak zajistil skutečný bezpečný odstup. A je to nápad vskutku kreativní. Všem hostům totiž nasadil klobouky, na které jsou připevněny pěnové nudle, které se obvykle používají v bazénech.  Jak však majitel prozradil webu Bored Panda, klobouky byly nasazeny hostům jen v den otevření kavárny jako symbol a nebude se tak dít pravidelně.

 

Zábava - další články

Doporučujeme