Jak probíhalo natáčení legendární vánoční české klasiky S tebou mě baví svět?

27. prosince 2022·Zábava·Redakce

S tebou mě baví svět. (Foto: se souhlasem Nova)

Dnes večer televize Nova uvede veleúspěšnou rodinnou komedii S tebou mě baví svět, takže si jí určitě nenechte ujít. Parta tatínků Alberta, Michala a Pepy a jejich nezbedných ratolestí jen tak neomrzí. Informace o natáčení přináší Blesk.

Pod režisérkou taktovkou Marie Poledňákové, která je zároveň autorkou vtipného scénáře, vznikal film už v průběhu roku 1981, a to hned na několika místech. A přitom stačilo málo a film vůbec nebyl.

Filmaři totiž začali s přípravami docela pozdě a Krkonoše, kde natáčení z větší část probíhalo, byly v zimních měsících narvané turisty až k prasknutí. Není divu, že sehnat ubytování pro štáb a herce (cca 60 lidí) na poslední chvíli bylo téměř nemožné.

Celý projekt nakonec před krachem zachránilo až stanné právo v Polsku, kvůli kterému v roce 1981 Poláci hromadně rušili zájezdy do hor.

Nakonec tak filmový štáb bez problémů obsadil celý hotel Morava v Dolním Dvoře, nacházející se kousek od filmové chalupy Apalucha. Z hotelu je však ve filmu vidět pouze uhelný sklep. Do toho sjela sjela Kateřina, když padla do přichystané pasti na Pepu.

O této scéně herečka před lety řekla: „Ani se mě neptejte, jaké to je padat z výšky na hromadu uhlí. I když jsem se snažila být opatrná, tak je jasné, že jsem se pořádně pomlátila.“

Zábava - další články

Doporučujeme