Spice Girls na nákupech a dojemní tučňáci. 5 nejlepších vánočních reklam

6. prosince 2017·Zábava·Karolína Stránská

Dny jsou čím dál tím zataženější, noci čím dál tím chladnější a Vánoce jsou už skutečně za dveřmi. To znamená nejen rostoucí chaos v nákupních centrech, ale také nával dojemných reklam, které zaplavují televizní obrazovky. Dojemná setkání po letech, opuštění členové rodiny, ale také rozdováděné holky ze Spice Girls. Máme pro vás výběr těch nejlepších.

Jeden z nepovedenějších vánočních klipů se povedl kanadským aerolinkám WestJet, na Youtube dosáhl už 37 milionů zhlédnutí. Pasažéry zmíněných aerolinek čeká na terminálu překvapení v podobě Santa Clause, který si od každého vyslechne, co by si nejvíc přáli k blížícím se Vánocům. Dočkali se vytoužených dárků? Došlo k dojemným setkáním v příletové hale? To už možná tušíte, ale na video i přes to mrkněte!

Vánoce jsou tady, Vánoce jsou tady. Je možné tuto znělku vůbec dostat z hlavy? Stala se už téměř emblémem každoročních oslav. Letos to bude 22 let od chvíle, kdy se legendární Coca Cola náklaďák poprvé objevil na televizních obrazovkách.

Taky vám opuštěný dědeček několikrát denně zlomil srdce? Reklama německého supermarketu Edeka si s emocemi skutečně umí pohrát. Starý muž tráví už několikáté Vánoce zcela sám, jeho děti se totiž každý rok vytasí s jinou výmluvou, proč se nemohou dostavit. Další rok uplyne a stařečkova rodina náhle obdrží zdrcující zprávu: jejich tatínek a dědeček zemřel. Každé z dětí dle očekávání okamžitě lituje, že se svým tatínkem nemohlo strávit více času, když byl ještě naživu. Když se však vrátí do rodného domu, aby se zde naposledy rozloučily, jsou zcela v šoku. V jídelně je přivítá právě tatínek, živ a zdráv. “Jak jinak sem vás sem mohl dostat?” sdělí jim.

Nerozbrečel vás předchozí klip? Možná to dokáže tento. John Lewis je ikonickým jménem na poli vánočních britských reklam a každým rokem sám sebe předhání v dojemnosti. Jen tento příběh zhlédlo na Youtube 27 miliónů lidí. Ještě aby ne. Roztomilé zvíře a ještě roztomilejší dítě jsou ostatně prerekvizitou pro každou úspěšnou reklamu, nebo ne?

Holky ze Spice Girls se v roce 2007 rozhodly, že pláče a dojetí bylo až až a rozhodly se vzít reklamní spoty do svých rukou. Ve spolupráci s obchodem Tesco natočily hravou reklamu, která dokresluje atmosféru chaotických supemarketů v období před Vánoci. Co nejradši nakupuje Victoria Beckham? Co dostane Geri Halliwell? To zjistíte ve videu!

Zábava - další články

Doporučujeme