TIP FREKVENCE 1: Jak šetřit mobilní data. 6 účinných rad, jak nevyplácat limit za den

23. února 2016·Zábava·Luboš Procházka

Pokud používáte mobilní data, možná i vy jste každý měsíc překvapeni, kam se zase poděl váš měsíční datový limit. Naučte se pár fíglů, jak s mobilními daty hospodařit.

Bez internetu jsou chytré telefony nebo notebooky jako ryby na suchu. Co můžete udělat pro to, abyste se před koncem měsíce nedivili, že „to zase nejde“?

Naučte se používat veřejnou wi-fi

Je to jednoduché: kdykoli je to možné, připojte se k wi-fi ve vašem okolí. Jak najdete volně dostupnou síť? Jde to pomocí šikovné aplikace. Vyzkoušejte třeba Hotspot Finder, který vám na základě vaší polohy zobrazí na mapě všechny volně přístupné wifiny.

Ovládněte neposlušné aplikace

Aplikacím zakažte automatické aktualizace a stahování novinek. Pozor také na aplikace, které stahují programy i ve chvíli, kdy je nepoužíváte. To dělá Facebook nebo Twitter.

Pozor na žrouty dat

Některé aplikace jsou prostě nenažrané. Zapátrejte, kdo vám ukusuje jako Otesánek z vašeho datového balíčku nejvíc. Data Manager vám prozradí hodně! Na žravé aplikace se zaměřte a zvažte, zda je potřebujete k životu. Případně si zapněte upozornění na překročený limit.

Video a hudba v útoku

Jste vy nebo vaši junioři pořád na YouTube nebo Spotify? Streamovaná hudba a videa v HD kvalitě doslova vycucnou vaše data během pár okamžiků. Nastavte si proto automatické přehrávání v nižší kvalitě. Často to ani nepoznáte.

Připravte se na dovolenou

Až se budete chytat na dovolenou nebo výlet, připravte si telefon nebo tablet předem. Kufr si přece taky balíte s rozvahou. Stáhněte si přes wi-fi offline mapy, hudbu, e-knihy nebo filmy. Prostě všechno, co by se vám mohlo hodit. Nemusíte pak spoléhat na wifinu v místě dovolené!

FOTO: Spíte se svým telefonem? Riskujete, že můžete i vyhořet!

Čína ví, jak zlepšit smogovou situaci ve městech. Dostane pod kontrolu vítr!

Zábava - další články

Doporučujeme