Tipy na nejlepší filmy halloweenského října. Pobaví se celá rodina

20. října 2023·Zábava·Redakce

Ilustrační foto (Zdroj: Depositphotos)

Za okny už je sychravý říjen a přede dvěřmi Halloween. Nastala ideální konstelace k trávení času s celou rodinou doma zachumlaní pod dekou a sledováním strašidelných či kouzelných filmů, kterými se krásně na Halloween naladíme. Vybrali jsme pro vás ty nejlepší, u kterých se budete bát více i méně nebo vůbec.

Čarodějky z Eastwicku (1987)

CherSusan Sarandon a Michelle Pfeiffer jsou jednoduše trio čarodějek, které v této fantasy komedii udávají trendy.

Vřískot (1996)

Přidejte se k Drew Barrymore a Courteney Cox v satirickém snímku Wese Cravena, kde se pokouší uniknout z jejich nebezpečného sousedství.

Hokus Pokus (1993)

Jedna klasika, kterou možná znáte a která je na Halloween jako dělaná. Tři bláznivé čarodějnice se ocitají ze 17. století v Salemu roku 1993, kde se zrovna slaví Halloween.

 Psycho (1960)

Mladá žena zpronevěří svému zaměstnavateli velkou sumu peněz a prchá za svým milencem vstříc novému životu. Na útěku se zastaví v jednom osamělém motelu… Dnes už legendární Hitchcockovo PSYCHO patří zcela právem mezi klenoty světové kinematografie.

Addamsova rodina (1991)

Fester Addams už je dlouhou dobu nezvěstný. Jeho bratr, patriarcha rodiny Gomez Addams, se cítí za jeho zmizení odpovědný a lituje desítek let, které strávil bez něj. Každý rok v den výročí Festerova zmizení pořádá Addamsova rodina seanci a prosí o jeho návrat. Po pětadvaceti letech se konečně dočkají odpovědi. Muž odpovídající Festerově popisu zaklepe na dveře jejich sídla, s pochybnou psychiatričkou jménem dr. Greta Pinder-Schlossová a rodinným právníkem Tullym Alfordem po boku.

Addamsova rodina (2019)

Nebo máte raději kreslenou verzi?

Mrtvá nevěsta Tima Burtona (2005)

Děj animovaného příběhu se odehrává ve viktoriánské vesnici v 19. století a sleduje příběh Viktora, mladého muže vtaženého do podsvětí, kde je oženěn s tajemnou mrtvou nevěstou. Jeho skutečná nevěsta Viktorie na něj mezitím čeká ve skutečném světě.

Coco 2017

Navzdory prazvláštnímu rodinnému zákazu muziky se Miguel touží stát uznávaným hudebníkem jako je jeho idol, Ernesto de la Cruz. V touze dokázat svůj talent se Miguel souhrou neuvěřitelných okolností ocitne v překrásné a barevné Říši mrtvých.

Čarodějnice 2020

Když chlapec a jeho babička narazí na klamně okouzlující, ale velmi ďábelské čarodějnice, babička moudře odvede našeho mladého hrdinu do bohatého přímořského letoviska. Bohužel dorazí přesně ve stejnou dobu, kdy Nejvyšší čarodějnice shromáždila své přátele z celého světa – v utajení – aby uskutečnila své hanebné plány.

Hotel Transylvánie (2012)

Málokdo o Draculovi ví, že není jen princem temnoty, ale také vlastníkem stylového Hotelu Transylvánie – luxusního pětihvězdičkového resortu, kde se mohou všechna monstra světa dostat daleko od všech.

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (2016)

Díky tajemným stopám, které Jakeovi zanechá jeho milovaný dědeček, a které poodhalují tajemství jiných světů a doby, Jake objeví kouzelné místo, známé jako sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti.

Temné stíny (2012)

V temných zákoutích nezměrné představivosti Tima Burtona vznikl příběh Barnabase Collinse, energického aristokrata, který strávil dvě století v rakvi poté, co ho zhrzená milenka proměnila v upíra.

Halloweenská noc (2007)

Halloweenská noc představuje sérii strašidelných vzájemně se proplétajících povídek, díky nimž halloweenskou noc skutečně prožijete. Nechybí všechny nezbytné propriety – skvělé kostýmy, stovky vyřezaných dýní, mlhavo a napětí. Protože se děj rozprostírá do 4 různých příběhů, film příjemně plyne a dovolí vám si odpočinout.

Ukradené Vánoce Tima Burtona (1993)

Mistr ponuré atmosféry a pohádek pro děti Tim Burton nezapomněl ani na oslavy svátku zemřelých (naštěstí!). V městečku Halloween žije Jack Skellington, který se jednoho dne vypraví do sousedního Vánočního města. Ze samé nudy ho nenapadne nic lepšího než unést Santu Clause. Připravte se na saně tažené kostrami sobů, duchy a vlkodlaky.

Zábava - další články

Doporučujeme