V prosinci se vrátí pohádka Tajemství staré bambitky, tentokrát se objeví v kinech

6. dubna 2021·Zábava·Barbora Turková·ČTK

Tajemství staré bambitky (Foto: se svolením Česká televize/Rostislav Šimek)

Po deseti letech vznikne pokračování pohádky Tajemství staré bambitky. Natáčet se začne 8. dubna a diváci opět uvidí Tomáše Kluse, Kamilu Janovičovou či Ondřeje Vetchého.

Pohádka Tajemství staré bambitky je jednou z nejúspěšnějších českých pohádek za posledních deset let. Premiéru měla na obrazovkách České televize 25. prosince 2011. Letos, přesněji 9. prosince by se mělo objevit volné pokračování, režisér Ivo Macharáček začne natáčet 8 dubna.

Příběh napraveného loupežníka Karaby, jeho odvážné dcery Aničky, trochu nešikovného prince Jakuba a další postav opustili tvůrci ve chvíli, kdy každá pohádka končí. Pokračování začíná ve chvíli, kdy je z Jakuba král, z Aničky královna a jejich rodina se rozrostla o zvídavou princeznu Johanku. Ta nejraději tráví čas u dědečka Karaby, který se rozhodl věnovat se hrnčířskému řemeslu.

Zlotřilí rádcové Lorenc a Ferenc byli z království vyhnáni, potloukají se po světě a hledají místo, kde by mohli začít kout pikle. Mladá a nezkušená královna Julie ze sousedního království se stane ideálním nástrojem pro jejich pomstu. Vypadá to, že nastal ideální čas oprášit tajemnou bambitku, která doposud ležela dobře ukrytá a povolat na pomoc loupežníka Karabu. Rádcové na něj nastraží důmyslnou past a je tak potřeba spojit síly, aby spravedlnost a láska konečně zvítězily.

Staří známí i nové tváře

V pohádce se objeví tým z původního příběhu, kromě režiséra Ivo Macharáčka a scenáristy Evžena Gogely i většina hereckého obsazení. Svou roli si tedy zopakuje Ondřej Vetchý jako Karaba, Tomáš Klus jako Jakub, Kamila Janovičová jako Anička a rádcové Ferenc a Lorenc jako Miroslav Vladyka a Jiří Lábus.

Nové postavy vytvoří Veronika Khek Kubařová jako královna Julie, Valentýna Bečková, která se objeví jako princezna Johanka a z Markéty Plánkové se stane komorná královny Julie Hermína.  Novou posilou je Václav Noid Bárta, který nejenže si zahraje podkoního Václava, ale také se postaral o hudbu a písničky. Ty už jsou hotové a natočené.

“Pokračování ´Bambitky´ budou opět tou nejklasičtější pohádkou, která nestojí na vizuálních efektech, ale na příběhu, lásce a napětí. Samozřejmě v ní bude opět řada krásných písniček, které složil Václav Noid Bárta. Měla by to být zároveň větší podívaná, oproti prvnímu dílu teď točíme pohádku pro filmové plátno,” uvedl Ivo Macharáček. Natáčet se bude v dubnu a v květnu na zámcích Mníšek pod Brdy a Jindřichův Hradec. Štáb se také vrátí na lokace ve skanzenech v Kouřimi a Přerově nad Labem, kde se točily některé scény z původní pohádky.

 

Zábava - další články

Doporučujeme