VIDEO: Jak se loví dikobraz? Samička Jitka utekla z brněnské ZOO

10. července 2018·Zábava·Barbora Pisingerová

Zahrádkáře v Brně čekalo o víkendu zvláštní překvapení. Na stromě si totiž hověla samička dikobraza stromového neboli urzona kanadského jménem Jitka, která unikla z místní ZOO. Podívejte se na zábavné video z jejího odchytu!

V neděli dopoledne objevil na své zahradě v brněnských Medlánkách nejmenovaný muž cizokrajného dikobraza. Hned ho napadlo, že zvíře nejspíš někomu uteklo, a zavolal na linku 156. Savec pokrytý trny si hověl v koruně stromu ve výšce asi šesti metrů. Strážnice po konzultaci se zaměstnanci místní ZOO zjistila, že se jedná o dikobraza stromového.

Do volné přírody se samička jménem Jitka dostala přede dvěma týdny, když utekla ze ZOO. Od té doby ji občas někdo spatřil, odchytit se ji ale nepodařilo.

Vedle strážníků na místo přijeli také hasiči. Ti Jitku plašili dlouhou tyčí a snažili se, aby slezla na zem. To vůbec nebyl lehký úkol. “No právě že se jí tady strašně líbí. Okousala listí, okousala kůru a byla hrozně spokojená,” je slyšet komentář jednoho z účastníků odchytové akce na videu. Mnozí na místě volali na Jitušku jménem.

Samička urzona nakonec přece jen skončila v odchytové síti. “Nemáte jablko nebo banán?” ptá se ještě strážnice poté, co je Jitka úspěšně vehnána do přepravky. “Žádný banán nedostane!” odpovídá mužský hlas. “V práci dostane jablko,” dodává se smíchem jiný. Jitku po jejím výletě prohlédnou odborníci a následně ji vrátí zpátky do výběhu.

 

 

Zábava - další články

Doporučujeme