Víte, k čemu ve skutečnosti slouží malá kapsička na džínách? Na ozdobu to není

24. ledna 2018·Zábava·Redakce

Zdroj: Shutterstock

Přemýšleli jste někdo o tom, co výrobce džínových kalhot sledoval tím, že na ně umístil malou kapsičku, do které se prakticky nic nevejde? Dnes je na kalhotách jen pro parádu, v minulosti však kapsička měla svůj opodstatněný význam.

Děti pro kapsičku vždy našly nějaké využití. Dalo se v ní schovat lego, cukrovinky nebo drobné. Dospělí ale ví, že se do kapsičky krásně vejde prezervativ. Ani jedna z těchto možností není jejím původním účelem. K čemu tedy je?

Džínové kalhoty byly patentovány v roce 1873, tedy přibližně ve stejné době, kdy se velké oblibě těšily kapesní hodinky. Ty pánové nejčastěji schovávali do kapsičky na vestičce, ovšem v té době byla povolání, v této souvislosti se nejčastěji mluví o amerických kovbojích a farmářích, která nošení vest neumožňovala nebo hrozilo, že by z nich hodinky vypadly a rozbily se.

Pak však přišla firma Levis, které chtěla pomoci kovbojům neztratit pojem o čase a zároveň mít kapesní hodinky na bezpečném místě. V kapsičce kalhot byly zasunuty tak pevně, že nebezpečí vypadnutí nebo rozbití bylo minimální. Dnes svou původní funkci už pochopitelně neplní.

 

Zábava - další články

Doporučujeme