Zájem cizinců o Slovensko roste, nejvíce turistů jezdí z Česka

11. června 2017·Články·Redakce

shutterstock

Zájem zahraničních turistů o návštěvu Slovenska letos pokračuje v růstu, tradičně nejvíce návštěvníků z ciziny jezdí do země pod Tatrami z České republiky. Vyplývá to z nejnovějších údajů slovenského ministerstva dopravy, které má na starosti také cestovní ruch. Loni slovenští hoteliéři zaznamenali rekordní počet ubytovaných hostů.

V prvním letošním čtvrtletí služeb ubytovacích zařízení na pětimilionovém Slovensku využilo více než 403.000 návštěvníků ze zahraničí. Ve srovnání se stejným obdobím minulého roku to představuje nárůst o 6,1 procenta.

Více než čtvrtinou se na zmiňovaném počtu podíleli hosté z Česka. Počet českých turistů ve slovenských ubytovacích zařízeních stoupl oproti loňsku o 2,5 procenta na 111.523 lidí. Více návštěvníků zavítalo na Slovensko i z dalších zemí, které jsou klíčové pro slovenský cestovní ruch, a to z Polska, Německa a Maďarska.

Většinu z celkového počtu klientů slovenských hoteliérů ve sledovaném období ovšem tvořili domácí návštěvníci. Od ledna do konce března se ve vlasti ubytovalo více než 708.000 Slováků, což oproti minulému roku představuje nárůst o 8,5 procenta.

Loni hoteliéři na Slovensku ubytovali více než pět milionů hostů, tedy rekordní počet v historii země.

Zdroj: ČTK

Články - další články

Doporučujeme