Zázrak v kuchyni? S tímto lékem vás na podzim nic nezaskočí

9. října 2017·Články·Redakce

Chřipka, viróza, nutnost posílit imunitu. Trio, které se na podzim znovu hlásí o slovo. Přidáváme vrstvy oblečení, množství vitamínů a snažíme si užít pár minut denního sluníčka. Podzim je v plné parádě tady a bohužel to není jen o barevném listí. Máme pro vás tip, jak sychravé období zvládnout v co nejlepší kondici. V hlavní roli - česnek.

Chřipka nemá šanci

Dokonale pročistí ucpané dutiny a pomůže při bolestech v krku. Pokud vám nevadí jeho ostrá chuť, rozkousejte jeden stroužek – návrat vašeho hlasu za tři, dva, jedna….

Přírodní photoshop

Nejen dospívající řeší akné, sem tam s ním zkrátka bojuje každý a je to přirozená obrana těla, které se potřebuje čistit. Česnek působí antibakteriálně a je vynikající prevencí proti vyrážkám, se kterými právě v oblasti obličeje čas od času bojujeme.

Ledvinové kameny

Pokud jste nikdy neměli ledvinové kameny, jen těžko pochopíte bolest, který je s nimi spojená. Jedinou záchranou jsou pro trpící infuze nebo bolesti, které problém dočasně vyřeší. Česnek je v tomto ohledu zázračný, rozpouští písek i některé druhy kamenů, které se v ledvinách usazují.

Všeho s mírou

S konzumací česneku se to, jako se vším, nesmí přehánět. Tělo by se proti němu mohlo začít bránit. Pokud si ale dáte dva stroužky denně, tak rozhodně nic nezkazíte.

TIP: Proti zápachu vám pomůže následující trik: Zapít česnek sklenicí studeného mléka. Nebo česnek polknout nerozžvýkaný, pak se jeho typický pach nerozvine.

Články - další články

Doporučujeme