Žena (†36) se proslavila fotkami v bikinách na vrcholcích hor. Umrzla u hory Jü-šan

25. ledna 2019·Články·Barbora Pisingerová

Zdroj: Gigi Wu / Facebook

Příběh tchajwanské krásky Gigi Wu je skutečně ironický. Mladá žena se totiž na sociálních sítích proslavila díky fotkám, na kterých pózuje vysoko v horách oděná pouze do bikin. Při jejím posledním výstupu na horu Jü-šan však došlo na nejhorší a Gigi umrzla. Zřítila se totiž do 20 metrů hluboké rokle.

Zkušená žena měla v plánu zdolat 3952 metrů vysokou horu Jü-šan uprostřed Tchajwanského středohoří. Neměla s sebou však pořádné horolezecké vybaví a důvěřovala pouze svým schopnostem. To se jí ovšem stalo osudným.

Gigi se podle informací zahraničních médií zřítila do zhruba 20 metrů hluboké rokle a při pádu utrpěla vážná zranění, následkem kterých se nebyla schopná hýbat. Zvládla však alespoň zavolat své kamarádce a sdělit jí, co se stalo. Ta se okamžitě obrátila na záchranáře a začalo pátrání. Kolem oblasti třikrát kroužily i vrtulníky.

Gigi byla v době neštěstí osmým dnem na výletě, který se rozhodla podstoupit zcela sama. Nikdo proto nevěděl, kde přesně se zrovna nacházela, když došlo k pádu. Horolezkyni se podařilo najít až po dlouhých 28 hodinách. Žena mezitím v rokli bohužel umrzla. Podle záchranářů její naděje na přežití nebyla nijak velká, teploty totiž v místě neštěstí dosahují v noci bodu mrazu.

Články - další články

Doporučujeme