Žena nikdy neměla sex, přesto porodila. Syna s Downovým syndromem považuje za dar od boha

23. října 2019·Články·Barbora Pisingerová

Foto: Instagram / Michele Grace Elizaga

Příběh ženy jménem Michele Elizaga je opravdu výjimečný. Ačkoli totiž nikdy v životě neměla sex, přesto přivedla na svět syna. Žena celý život čekala na toho pravého a když nepřišel, rozhodla se ve 40 letech podstoupit umělé oplodnění.

Ne každá maminka, která má děti, musí mít u sebe nutně i tatínka. Na to už jsme v dnešní době zvyklí. Michele Elizaga se však bez muže obešla i při početí. Michele totiž nikdy v životě neměla sex.

Věřící křesťanka plánovala rodinu již v dospívání. Vždycky si myslela, že až přijde ten správný čas, potká toho pravého muže, vezmou se a pořídí si spolu děti. Věřící dívka si své panenství uchovávala pro budoucího manžela, ten ale nikdy nepřišel.

Když bylo Michele už 40 let, začala se pomalu smiřovat s tím, že z ní maminka nikdy nebude. Pak jí ale její nejlepší kamarádka navrhla, zda nechce podstoupit umělé oplodnění. “Bylo to, jako kdyby na mě mluvila cizím jazykem. Nikdy jsem nad tím ani nepřemýšlela,”uvedla Michele a přiznala, že se bála, co by tomu řekli lidi.

“Jakkoli to ale působilo podivně, nemohla jsem ignorovat, jak její slova rezonovala hluboko v mém srdci,” přiznala. Nakonec se skutečně odhodlala a oplodnění vyšlo již napoprvé.

Pak ale přišla rána. Lékaři ženě oznámili, že chlapeček, kterého čeká, bude mít zřejmě Downův syndrom. Smutnou zprávu Michele oplakala, na ukončení těhotenství však nepomyslela ani na minutu. Svému synovi dala hebrejské jméno Matthew, které se dá přeložit jako “dar od boha”.

Po narození musel chlapeček strávit nějaký čas na jednotce intenzivní péče pro novorozence. “Navštívil nás tam kaplan a řekl mi tu nejkrásnější anekdotu. Vyprávěl mi, že naše duše mají možnost nahlédnout na život, než do něj vstoupí, a mohou se rozhodnout, zda o to stojí, či nikoli. Matthew viděl, že by měl Downův syndrom a všechny tyhle zdravotní problémy. Ale viděl také, jak moc bych ho milovala,” vyprávěla Michele.

“Celou tu dobu jsem si myslela, že já jsem si vybrala jeho, ale vědět, že to on si vybral mě bylo obrovským zdrojem síly. Ta radost, kterou mi neustále přináší do života, mi připadá jako sen,” nechala se Michele slyšet.

Články - další články

Doporučujeme