Žena se opalovala bez použití krému. Málem ji to zabilo

6. července 2018·Články·Lukáš Vaněk

30letá žena ze Skotska se opalovala doma na zahradě, když si všimla mateřského znaménka. Nakonec se ukázalo, že šlo o rakovinu kůže, kterou dle lékařů včas podchytili.

Opalování k létu patří. Někdo však relaxování na slunci nemá rád buďto kvůli horku, nebo citlivé kůži. Při delším pobytu na slunci se doporučuje, aby se člověk namazal opalovacím krémem. Přesně to ale podcenila 30letá Skotka Leeanne Prentis.

Před dvěma lety se opalovala na své zahradě. Na levé noze si všimla něčeho, co připomínalo mateřské znaménko, které však mělo více barev. Proto neváhala a zašla k lékaři. Ten jí řekl, že má rakovinu kůže, což ženu vyděsilo.

“Když mi lékař sdělil, že mám rakovinu, byla jsem úplně zničená,”uvedla Leeanne Prentis. Podle všeho si to však způsobila sama svou nedbalostí. Jak sama přiznala, bojovala o titul “nejopálenější pokožka u bazénu”. Aby soutěž vyhrála, dvakrát do roka jezdila na dovolenou, kde se opalovala, aniž by použila opalovací krém. K tomu navíc často navštěvuje solárium. “Nemůžu uvěřit, jak hloupé to ode mě bylo,” shrnula matka malého syna.

Na noze ženě zůstala sedmicentimetrová jizva. Pravidelně musí docházet na kontrolu. Je to názorný příklad toho, že opalovací krémy by se měly opravdu používat.

 

Články - další články

Doporučujeme