Žena si stěžovala na kojící matku v parku. Na sociální síti to pěkně schytala

8. března 2020·Články·Lukáš Vaněk

Ilustrační foto

V Dartfordském parku nedaleko Londýna došlo k velmi zvláštnímu incidentu. Žena si stěžovala na novopečenou matku, která kojila své dítě na veřejnosti. Kojení prý rozrušovalo jejího manžela. Kojící matka měla poté stěžující si ženu postříkat mateřským mlékem.

Žena, jež si na kojící matku v parku stěžovala, popsala incident na facebookové stránce Dartford Gossip page. “Dámě z Dartfordského parku, jež si myslela, že je vhodné kojit své dítě, zatímco jsem nedaleko seděla s mým dítětem a rozrušeným manželem: Nemyslím si, že bylo nutné reagovat tak, jak jste reagovala, když jsem vás poprosila, zda byste šla kojit někam do soukromí… postříkat mě vaším prsem bylo naprosto nemístné. Doufám, že se stydíte,” uvedla znechucená žena.

Reakce, které se pod příspěvkem objevily, však nebyly takové, jaké očekávala. Stovky komentářů byly většinou na straně kojící ženy. Našly se sice příspěvky, ve kterých diskutující dali najevo, že reakce kojící matky byla možná přehnaná, ale jinak nevidí u kojení na veřejnosti nic špatného, což ostatně ženě několikrát zdůraznili.

Její reakce nebyla namístě, ale co je špatného na kojení na veřejnosti? Měla bych pro vás pár slov, které bych vám řekla, kdybyste požádala mě, ať jdu někam do soukromí,” napsala jedna z diskutujících.

Ženy mají právo kojit své děti. Nemám problém s těmi, kteří se rozhodnou nekojit, ale prsa byla udělána k tomu, aby krmila děti, protože takhle to příroda zamýšlela, a ne pro vašeho manžela, aby na ně vrhal pohledy,” myslí si další.

Články - další články

Doporučujeme