Ženě spadl do moře telefon. Turisty navštěvovaná běluha jí ho však z hlubin vrátila

26. ledna 2020·Články·Lukáš Vaněk

Zdroj: Reprofoto (YouTube.com)

Žena si s rodiči udělala výlet do norského přístavu, aby se podívala na běluhu, která je považována za ruského špióna. Když se však k bílé velrybě naklonila, vypadl jí do moře telefon. Náhle se však stalo něco, s čím nikdo nepočítal.

Před pár týdny se u norského přístavu objevila bíla velryba běluha, o které se říká, že byla vycvičena ruským námořnictvem. Z výcviku však mělo sejít tím, že se velryba osvobodila a vydala se na cestu ke svobodě.

  

Její příběh zaujal nejednoho turistu, který se chodí do norského přístavu poblíž města Hammerfest na velrybu podívat. Běluhu chtěla na vlastní oči vidět i Isa Opdahl Larsson, která vyrazila na výlet se svými rodiči. Když se k velrybě sklonila, vypadl jí telefon z kapsy rovnou do moře. Jenže se stalo něco, co ji velmi mile překvapilo.  

Předpokládali jsme, že je telefon navždy ztracen, ale velryba se potopila do hlubin a za chvíli se objevila na hladině s telefonem v ústech,” popsala pro server The Dodo situaci žena, která video zveřejnila na svém instagramu. Že by byla velryba nakonec vycvičena? 

Články - další články

Doporučujeme