Ahoj, jmenuji se Pervitin. Žena v Austrálii pojmenovala své dítě po známé droze, matrika jí to povolila

22. září 2023·Životní styl·Redakce

Ilustrační foto. (Zdroj: Depositphotos)

V Austrálii se opravdu nenudí. Místí novinářka dala svému dítěti jméno po látce metamfetamin, obecně známé jako pervitin. Žena prý zkoušela, co všechno jí matrika povolí. Informaci uvedl The Guardian.

Kirsten Drysdale pracuje jako moderátorka v australské televizi ABC, která vysílá pořad s názvem What The FAQ, ve kterém se lidé ptají na nejbizardnější věci. A podle novinářky je jednou z nejčastějších otázek ta, jaká jména mohou děti v Austrálii dostat.

Kirsten se to rozhodla vyzkoušet a své nově narozené dítě pojmenovala Metamphetamine Rules (doslovně Pervitinová Pravidla či Pervitin Vládne, ve volném překladu Pervitin Jede). „Říkali jsme si, že vymyslíme to nejskandálnější jméno, které určitě zamítnou. Ale ono to prošlo,“ popsala a dodala, že ve hře bylo ještě jméno Nangs Rules (nangs je slangový název oxidu dusného, známého jako rajský plyn). 

To ale nakonec zavrhla, protože se bála, že by úředníci nemuseli vědět, co znamená nangs a jméno by tak mohli schválit. Proto vybrali jméno metamfetamin s tím, že to určitě nepovolí. Nakonec byla velmi překvapená, když zjistila, že matrika v Novém Jižním Walesu jméno schválila. Mluvčí uvedla, že jméno bohužel proklouzlo a ujistila, že po této události matrika ještě více zabezpečila kontrolní mechanismy.

Rodině prý budou sice nápomocni při změně jména, ale původní Metamphetamine Rules, i když třetí syn novinářky bude mít nové jméno, navždy v záznamech bude. Kirsten svému synovi sice vybere nové jméno, ale zatím nechce prozradit jaké. „Můj manžel říká, že by měl mít přezdívku Speedy (Rychlík). Ale je to krásný pohodový chlapeček, takže jeho jméno nebude mít s drogami nic společného,“ uzavřela matka. 

Životní styl - další články

Doporučujeme