Benzín i nafta dál zlevňují! Rozdíl na nádrži je až 500 korun

7. ledna 2015·Životní styl·Luboš Procházka

Na úvod roku jsou to dobré zprávy! Za poslední týden zlevnil benzín o korunu padesát. Průměrná cena se sice drží okolo 32 korun, ale seženeme ho i podstatně levněji. Kde tankujeme nejdráž a kde naopak nejlevněji, zjišťujeme právě dnes na Frekvenci 1.

Nejdražší je Praha

Nejdražší pohonné hmoty zůstávají už tradičně v Praze, naopak nejlevněji natankujeme v jižních Čechách. Je to ale velmi relativní. Tabulky uvádějí čísla průměrná a tak třeba v drahé Praze natankujeme benzín i za 27,50. Musíme ale přesně vědět, kam vyrazit a nesmí vám vadit ani dlouhá fronta.

„I když provozovatelé benzínek tvrdili, že jsou ceny na svém dně, benzín i nafta dál zlevňují, stále nejsme na minimu,“ říká analytik Patria Finance, pan Tomáš Vlk .

Tipy, jak ušetřit

Pokud nejste věrni jedné značce a zajímá vás cena, tankujte buď u benzínek nákupních center, kde bývá poměrně lacino, a nebo projeďte internet a najděte si tu nejlepší variantu ve vašem okolí.

I benzínky vzdálené od sebe jen pár kilometrů mohou mít cenu rozdílnou klidně o deset korun. Všeobecně nejdráž je na dálnicích.

Tip Frekvence 1

A ještě jeden tip od nás na závěr: „Pokud vás nečeká zrovna dlouhá cesta přes půl republiky, netankujte nutně plnou nádrž, ušetříte,“ dodal analytik Vlk.

 

Životní styl - další články

Doporučujeme