Blíží se svátek svatého Valentýna, poptávka po tetování z lásky roste

12. února 2018·Životní styl·Karolína Stránská

S blížícími se oslavami svátku zamilovaných, tedy svatého Valentýna, roste ve Francii zájem o tetování z lásky. Je také běžné, že páry chodí na zákrok společně. Není ale ani neobvyklé, že si nechá něco na památku vytetovat někdo, kdo přišel o svého blízkého, napsal francouzský web 20minutes.

“Máme skutečně spoustu žádostí od lidí, kteří chtějí tetování z lásky k někomu,” řekl Ento, který vede podnik pod názvem Freaky family tattoo. “Často se jedná o narozené dítě nebo naopak o zemřelého člena rodiny,” dodal. V posledně jmenovaném případě se zájemce o tetování snažil nasměrovat tematicky k něčemu, co připomíná zemřelou osobu. “Nikoli datum úmrtí, to je přece jen trochu strašidelné,” tvrdí Ento.

U zamilovaných jde v mnoha případech o společné tetování. “Jeden rozvášněný pár ze Skotska si přál galicijský motiv,” řekl Greg, který vede salon Kawaii Place. Dlouhodobě prý ale odmítá tetovat jména. “V 50 procentech případů to musíme později po rozchodu zase mazat,” dodává napůl v žertu. Výjimku prý ale Greg přece jen udělal: “Měl jsem tu 78letou dámu, která přišla na své první tetování. Chtěla jméno svého manžela, který jí zemřel.”

Naštěstí se trend s tetováním jmen vytrácí a přicházejí jiné náměty. “Je to královská koruna nebo růže. Snažíme se nabídnout zákazníkům něco propracovaného, čeho by později nemuseli litovat,” upozornil Ento.

Nejoblíbenějším pro umístění tetování je pro zamilované místo u srdce. Jinak rozhoduje spíše to, zda chce klient tetování podle potřeby i decentně skrývat nebo za každou cenu veřejně ukazovat.

“Nechala jsem si vytetovat jména svých synů, holubici, abych vzdala hold svému zesnulému tatínkovi, a také vílu Zvonilku kvůli své nejlepší kamarádce,” popisuje Stéphanie, jedna z klientek, která očividně spadá do druhé zmíněné kategorie. Ingrid zase nadchly “iniciály jejích dětí, rodičů i obou jejích psů”.

Zdroj: ČTK

Životní styl - další články

Doporučujeme