Cestovní pojištění pro aktivní cestovatele

29. června 2015·Životní styl·Redakce

Jste mladí, rádi cestujete a užíváte si aktivní dovolenou? Cestovní pojištění je naprostou samozřejmostí! Základní varianta ale nekryje vybrané extrémní aktivity. Dávejte rovněž pozor na nepojistitelné sporty.

Celoroční pojištění

Pokud cestujete často, vyplatí se pořídit si celoroční pojištění. Výhodou je nízká cena, naproti tomu ale většinou kryje pouze základní rizika. Takový produkt lze získat i jednoduše několika kliknutími v internetovém bankovnictví vašeho běžného účtu. Základní pojistnou ochranu tak můžete mít za pár desítek korun celoročně nebo jen několik měsíců.

Srovnejte si přehledně ceny pojištění

Pojištění k debetní kartě

Banky rovněž nabízejí cestovní pojištění automaticky k debetním kartám, které vydávají k běžným účtům. Přesvědčte se tak, zda již cestovním pojištěním dávno nedisponujete. Vždy samozřejmě platí, že je dobré u sebe mít kontaktní údaje na asistenční službu, která se o vás při nesnázích na cestách v zahraničí postará.

Cestovní pojištění online ihned

Cestovní pojištění lze sjednat ihned online na poslední chvíli. I v den odjezdu do zahraničí tak můžete být pojištěni s okamžitou platností. Srovnání cestovního pojištění online vám navíc dává výborný přehled o jednotlivých nabídkách a vy si tak můžete vybrat nejen nejlevnější produkt, ale také si navíc sjednat potřebná připojištění.

Pozor na extrémní sporty

Pokud se chystáte zpestřit si zahraniční cestu extrémními sporty, mějte na paměti, že takové aktivity běžné cestovní pojištění nekryje. Vztahuje se totiž pouze na běžné rekreační sporty, jako jsou plavání, jízda na kole či turistika do nadmořské výšky 3 000 metrů apod.

Extrémní sportovci si proto musí připlatit a sjednat si připojištění extrémních sportů. Definice extrémního sportu se však u každé pojišťovny liší, proto je jako obvykle důležité seznámit se s pojistnými podmínkami. Obvykle se k extrémním sportům řadí horolezectví, rafting, paragliding či bungee jumping.

Výluky z pojištění

Existují však i aktivity, které pojistit nelze. K takovým patří například sky surfing, potápění hlouběji než 40 metrů, cave diving (jeskynní potápění), automobilové či letecké sporty a mnohé další. Podobné kratochvíle jsou natolik rizikové, že pojišťovny odmítají odškodňovat jejich následky. Opět lze doporučit se před sjednáním cestovním pojištění seznámit s pojistnými podmínkami, protože různé pojišťovny se ve výčtu takovýchto výluk mohou lišit.

Životní styl - další články

Doporučujeme